التخطي إلى المحتوى الرئيسي

قائمة افطار اليوم الخامس عشر من رمضان

تتكون القائمه من

سمك صيادية
ارز السمك الصياديه
سلطة بابا غنوج
الحلو : كنافة
سمك صيادية
الكمية تكفي: شخصين
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي: 30 دقيقة

المقادير



نصف كيلو سمك فيلية
نصف كيلو طماطم عصير
و4فلفل حار
و3بصلات وسط
كسبرة خضراء
كرات افرنجى
كرفس افرنجى
عصير ليمون
ثوم

التحضير

يتبل السمك الفيلية بالملح والفلفل

الطبخ

توضع طاسة على النار وبها الزيت ويقلى فيها السمك
يقطع البصل والفلفل على شكل شرائح
ويقطع ايضا الكرفس والكسبرة والثوم ويتم تحميرهم فى الزيت
وبعد ان تتم عملية التحمير يصب عليهم عصير الطماطم وعصير الليمون
ويضاف اليهم الملح والفلفل ويقلب جيدا
وبعد ذلك يوضع السمك الفيلية ثم يوضع فى الفرن
حتى يتحول لونة الى الذهبى


أرز السمك الصياديه


المقادير

كوب زيت نقى

و 4 بصلات كبيره
و5 كوب ارز

طريقه التحضير

نضع الزيت ونقطع البصل مكعبات صغيره حتى يسمر لونه
لأن حسب درجه لون البصل سيكون درجه لون الارز
ونضع خلطه السمك مع البصل
وبعدين نضع الماء بحسب مقدار الارز
وعليه نصف كوب ماء اخر والملح
حتى تغلى الماء ونضع الارز حتى يستوى
وبالهنا والشفا



سلطة بابا غنوج

الكمية تكفي: 5 أشخاص
وقت التحضير: 15 دقيقة
وقت الطهي: 10 دقائق

المقادير


ثمرتان من الباذنجان

كوب زبادى
نص ثمرة ثوم
زيت ذرة
ملح/فلفل اسود/ليمون


التحضير

يغسل الباذنجان

الطبخ

يوضع الباذنجان على النار للشوى
بعد التاكد من تمام نضج الباذنجان يقشر
يوضع الباذنجان المفشر
مع كوب الزبادى والثوم المقشر والملح والفلفل الاسود والزيت وعصير اليمون
ويخلط جيدا ليصبح اقرب ما يكون للقوام الكريمى - ناعم

ملاحظات

يجد تخريم الباذنجان قبل الشواء بالشوكة
سلطة البابا غنوج دة ميزيتها خفيفة جدا وطعمها جديد
يمكن تجميل السلطة بالحمص السلوق



الكنافة

الكمية تكفي: 6 أشخاص
وقت التحضير: 10 دقائق
وقت الطهي: 20 دقيقة

المقادير



كيلو كنافة
و1 كوب سمن سايح
مكسرات مجروشة
جوز هند وزبيب وسوداني او لوز او بندق او جوز
رشة قرفة - ممكن الاستغناء عنها
مقدار من الشربات البارد - 2 كوب سكر + 1 كوب ماء+ عصير نصف ليمونة


التحضير


تقطع الكنافة جيدا باليد لقطع صغيرة
يصب عليها السمن ويقلب جيدا فيه ليتخللها جميعها
تقسم الكمية قسمين
يرص القسم الاول من الكنافة في الصينية مع الضغط الشديد عليه براحة
لتكون طبقة متماسكة ومستوية
ترش المكسرات بالتساوي فوق طبقة الكنافة في الصينية وترش القرفة
ترص الكمية الثانية المتبقية من الكنافة بالتساوي فوق المكسرات مع الضغط عليها ايضا براحة اليد
لتكون متكاسكة



الطبخ


يسخن الفرن وتوضع الصينية في الفرن على نار متوسطة لحين ترفعين من جانبها بطرف السكين
فتجدين قعر الكنافة قد احمر فتغلقين النار وتشعلين الشواية لثوان
حتى تحمر من أعلى تخرج الصينية
ويصب عليها الشربات البارد فورا وتترك لتبرد
ولتتشرب الشربات


ملاحظات


يمكن الاستغناء عن المكسرات إذا أردت وفي هذه الحالة يصب مقدار الكنافة كله مرة واحدة في الصينية
ويضغط عليه جيدا براحة اليد

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن