التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الطريقه الأصليه لعمل فطيرة التفاح




المقادير

ربع كوب ماء
بيضه
ملعقه كبيره خل
و2 كوب دقيق
نصف ملعقه صغيره ملح
ربع كوب زيت
ربع كوب سمن

للحشو

خمسة أو ستة تفاحات مقطعين شرائح رفيعه
و2 كوب سكرعادى
و2 ملعقه كبيره زبد
و3 ملاعق كبيره قرفه حسب الرغبة

الطريقه

إخلطى (( ربع كوب ماء + ملعقه خل كبيرة + بيضه )) وإضربيهم خفيف بالشوكه
فى إناء العجن ضعى الدقيق و الملح و قلبيهم جيدا
ثم ضعى خليط الزيت مع السمن
و إفركيه مع الدقيق بالأصابع لحد ما يختلطوا حتى يصبح مثل فتافيت الخبز
ضعى الخليط الأول ( البيضه و الخل و الماء ) على الدقيق و إعجنيهم
حتلاقى عجينه ناعمه توضع فى فرن حار شويه يعنى أكتر من المتوسط
وبتقعد فى الفرن ساعه تقريبا و أحيانا أكتر شويه
أثناء التسويه سوف تجدى السوائل فى الفطيره زادت و لونها فاتح
إستنى عليها شويه هى فى الآخر بتتقل
ولونها بيغمق و يبقى لوحده كده لون و قوام الكراميل
رائعه جدا و سهلة التشكيل
إقسمى العجين نصفين
نصف كبير و نصف أصغر
النصف الكبير ده علشان الوجه والنصف الصغير علشان الطبقه السفليه للفطيره
ثم نفرد النصف الأول بالنشابه على شكل دائره
ونرفعه بحرص و نضعه فى صينيه مدهونه
وبعد ذلك نضع ( التفاح المقطع و السكر و قطع الزبد و القرفه ) معا فى طبق غويط و نخلطهم جيدا
ثم نفرد نصف العجين الآخر بالنشابه على شكل دائره كبيره شويه أكبر من قطر الصينيه
لأنها هتغطى التفاح و نشيلها بحرص ونغطى بيها طبقة التفاح
وبعد ذلك نضغط العجين من الجوانب لإلصاقه فى الطبقه السفليه للفطيره
نخرم بالشوكه الطبقه الأخيره
فى أثناء التسويه قبل مرحلة النضج مباشرة
أنا بآخد جزء من السائل ده و أغطى بيه وجهها
وأرجعها تانى فى الفرن علشان لونها الخارجى يبقى جميل
تخرج و تترك لتهدأ تماما
ولا تحاولى إنك تقطعيها و هى ساخنه حتى لا تتكسر الطبقه الخارجيه
والكراميل بيبقى سخن و سايحه

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا