التخطي إلى المحتوى الرئيسي

سمك بصلصة الخضراوات


المقادير

عدد 1‏ كيلو فيليه سمك مقطع شرائح‏
و3‏ ثمرات فلفل أخضر مقطع شرائح‏
و3‏ ثمرات فلفل أحمر مقطع شرائح‏
و3‏ بصلات متوسطة مقطعة شرائح‏
و3‏ فصوص ثوم مفري‏
و3‏ ملاعق كبيرة كزبرة خضراء مخرطة‏
و3‏ ملاعق كبيرة بقدونس مخرط‏
‏ نصف كوب عصير ليمون‏
‏ ملح‏
‏ فلفل‏
‏ كمون‏
و3‏ ملاعق كبيرة زيت زيتون‏
و3‏ كوب مرق سمك‏
‏ ملعقة كبيرة دقيق‏

الطريقه

يجهز مرق السمك ‏2‏ ـ‏3‏ قطعة سمك مع العظم
ويسلق في كمية من الماء تكفي لغمره
مع اضافة ملح ‏و فلفل‏ و‏ كمون‏ و‏ بصلة‏ و كرات افرنجي‏ و‏ جزرة مقطعة حلقات‏ و‏ ورق لورا‏
بعد ان يتم النضج يصفي المرق ويحفظ جانبا‏
‏ تتبل شرائح السمك بالملح‏ و‏ فلفل‏ و‏ كمون‏ و2‏ فص ثوم مفري‏
يرفع زيت الزيتون في طاسة علي النار
وتضاف شرائح السمك
وتقلب علي النار حتي يتم نضج السمك‏
‏ يرفع السمك من الطاسة ويترك جانبا‏
تجهز الصلصة في نفس الطاسة
يضاف قليل من زيت الزيتون
وتضاف الخضروات‏
‏ البصل‏
‏ الفلفل‏
‏ الثوم‏
وتقلب المقادير حتي تذبل
يضاف مرق السمك وعصير الليمون
ويتبل المقدار‏
‏ تقلب ملعقة كبيرة من الدقيق
في ملعقة كبيرة زيت
علي النار‏2‏ ـ ‏3‏ ق
ثم تضاف للصلصة السابقة
وتترك الصلصة علي النار
حتي يغلظ قوامها‏
‏ يغرف السمك في طبق التقديم
ويصب فوقه الصلصة




ويقدم مع خضار سوتيه
او بطاطس بيوريه
وأرز أخضر وسلاطة خضراء‏

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن