التخطي إلى المحتوى الرئيسي

سمك بوري كبير مشوي



المكونات

كيلو سمك بورى
شرائح سبيط
و4 حبات طماطم
و3 ثمرة فلفل رومى
و3 بصلات مقطع حلقات
و2 ملعقة كبيرة ثوم مفرى
ملعقة كمون
ملعقة فلفل اسود
ملعقة شطة
و3/1 كوب عصير ليمون
و3/1 كوب زيت ذرة
ورق فويل

طريقة التحضير

نقوم باحضار السمك المنظف
ونقوم بعمل فتحة فى الظهر بحيث يصبح مفرود تماما
نجهز جميع مكونات الحشوة مع شرائح السبيط
ونضع عليها التوابل وعصير الليمون
نحضر صاج ونبطنة بالورق الفويل
ويدهن كله بالزيت ونضع السمك وعلية الحشو موزع بطريقة جيدة
ونغظيه جيد بشكل محكم وندخلة الفرن لمدة 45 دقيقة
وقبل اخراجة نضيف قليل من الزيت فوق الوجة ونرفع الفويل حتي احرار الوجه


بالف هنا وشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن