لو حصل واشتريناه من غير تنضيف
ازاى ننضفه ؟؟؟؟
معايا طريقه تنضيف السبيط خطوه خطوه
امسكى بجسم السبيط جيداااا
شدى الراس بشده و بحرص و لفيها بطريقه حلزونيه
اذا لزم الامر لتسهيل خروجها
حاولى الاتقطعى كيس الحبر الداخلى
اما ان قطع فسارعى بغسله بالماء
ادخلى يدك الى داخل الجسم و حاولى تنظيفه و شدى الى الخارج
امسكى بجسم السبيط جيداااا
شدى الراس بشده و بحرص و لفيها بطريقه حلزونيه
اذا لزم الامر لتسهيل خروجها
حاولى الاتقطعى كيس الحبر الداخلى
اما ان قطع فسارعى بغسله بالماء
التاكد من التخلص من كل الزوائد و عدم وجود اى بقايااا تحت الماء
تاكدى من نظافته تمامااا
الان من الداخل نظيف و خالى تماما الا من بقايا قليله للحبر الاسود
نغسله جيداا بالماء الجارى من الداخل و الخارج
الغشاء الخارجى نحتاج ان نزيله
نزعه يكون اسهل و اسرع فى الانواع الصغيره
تاكدى من زوال الغشاء كله
الان اصبح السبيط نظيف تماماااا
نقطع الراس و المعده و نرميهم
نقطع الارجل و نفصلهم عن الجسم لتجهيزهم للطهى
نقطع الجسم دوائر او حلقات
فقط نتاكد انها قليله السمك .. رفيعه
و الاجنحه الى قطع
نضع القطع فى الدقيق
اتركى القطع فى الدقيق حتى تصبح لزجه
لان هذا يعطى السبيط قرمشه رائعه عند القلى
يحمر حتى يصبح ذهبى اللون
و يقدم مع عصير الليمون وانا اعمله مع ارز بالكارى وسلطه
ازاى ننضفه ؟؟؟؟
معايا طريقه تنضيف السبيط خطوه خطوه
امسكى بجسم السبيط جيداااا
شدى الراس بشده و بحرص و لفيها بطريقه حلزونيه
اذا لزم الامر لتسهيل خروجها
حاولى الاتقطعى كيس الحبر الداخلى
اما ان قطع فسارعى بغسله بالماء
ادخلى يدك الى داخل الجسم و حاولى تنظيفه و شدى الى الخارج
امسكى بجسم السبيط جيداااا
شدى الراس بشده و بحرص و لفيها بطريقه حلزونيه
اذا لزم الامر لتسهيل خروجها
حاولى الاتقطعى كيس الحبر الداخلى
اما ان قطع فسارعى بغسله بالماء
التاكد من التخلص من كل الزوائد و عدم وجود اى بقايااا تحت الماء
تاكدى من نظافته تمامااا
الان من الداخل نظيف و خالى تماما الا من بقايا قليله للحبر الاسود
نغسله جيداا بالماء الجارى من الداخل و الخارج
الغشاء الخارجى نحتاج ان نزيله
نزعه يكون اسهل و اسرع فى الانواع الصغيره
تاكدى من زوال الغشاء كله
الان اصبح السبيط نظيف تماماااا
نقطع الراس و المعده و نرميهم
نقطع الارجل و نفصلهم عن الجسم لتجهيزهم للطهى
نقطع الجسم دوائر او حلقات
فقط نتاكد انها قليله السمك .. رفيعه
و الاجنحه الى قطع
نضع القطع فى الدقيق
اتركى القطع فى الدقيق حتى تصبح لزجه
لان هذا يعطى السبيط قرمشه رائعه عند القلى
يحمر حتى يصبح ذهبى اللون
و يقدم مع عصير الليمون وانا اعمله مع ارز بالكارى وسلطه
تعليقات
إرسال تعليق