التخطي إلى المحتوى الرئيسي

قائمة افطار اليوم الرابع والعشرون من رمضان

تتكون القائمه من

كبده اسكندرانى
عيش فينو

البطاطا (البطاطس) المقرمشة
أو البطاطس المقرمشة من غير قلى

سلطه حمص بالطحينه
سلطة خضروات
عصير الموز باللوز
الحلو : الأرز باللبن




كبده اسكندرانى

المقادير

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم مدقوق
البهارات شطة - فلفل حار وكمون وكزبره ناشفة
فلفل حار أو رومي مقطع شرائح
طماطم مقطعة
و3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة

الطريقة

تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة
نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم المدقوق ونقلبه ثم نضع الكبدة ونقلب
وستظهر فوراً الرائحة الطيبة ونخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة
ونضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة
و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء
و بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيداً حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها




عيش فينو

الخبز كتير بيشبه خبز الصمون و مقاديره غنيه و مفيده فيه لبن و زبادي كمان بيشبع

المقادير

عدد 6 اكواب دقيق
كوب زبادي
نصف كوب زيت
حليب دافيئ للعجن
و2 معلقه كبيره خميره فوريه
معلقه كبيره بيكنج باودر
رشه ملح
معلقه صغيره سكر
بيضه

محسن الخبز
مكون مش اساسي
و هو لو حتعملي كميه كبيره محسن الخبز بيطول عمر العيش
و المقدر لكل 6 كوبيات دقيق نضيف معلقه صغيره

الطريقه

بنخلط المكونات الجافه ثم نضيف البيضه و نفركها بايدينا في الطحين
ثم الزيت و نفركه كويس حتى يتوزع جيدا
نضيف الزبادي و الحليب حسب احتياج العجينه و نعجن كويس على قد ما نقدر
المفروض 10 دقايق لو تعبتي ممكن تريحي دقيقه و ترجعي تكملي
نترك العجينه تختمر لمده ساعه و دي صوره العجينه لما اختمرت
نقسم العجينه لدوائر متساويه في الححجم حسب ما تحبي حجم الخبز
انا قسمتها اربع اجزاء و كل جزء لاربع اجزاء
فكان المجموع 16 رغيف لكن ممكن تعمليهم 20 بيكون حجمه اصغر و احسن
هنا طريقه تشكيل العجين للشكل المعتاد
بتفردي بالنشابه الدائره في اتجاه واحد
و بعدين بتلفيه مثل السويسرول من الناحيه الطويله
ادهني الصينيه زيت و بترصي العيش في الصينيه و يكون مكان قفل اللفه لتحت
و تتركي مسافات حتى تختمر العجينه
غطي الصينيه بفوطه نظيفه و اتركيها حتى تختمر
هنا بعد ما اختمر العجين
ادهنى وشه بحليب و دخليه الفرن على نار عاليه في الرف الاوسط و ما تنسيهوش في الفرن
و لما يخرج غطيه بفوطه حتي يطري و ما يكونش ناشف




البطاطا (البطاطس) المقرمشة

المقادير

أي كمية بطاطا حسب العدد
فنجان قهوة خل أبيض
ماء لغلي البطاطا
ملح حسب الرغبة
زيت للقلي

الطريقة

تقشر البطاطا وتقطع أعواد طولية
في قدر نغلي الماء ونضع عليه كمية من الملح
بعد غليان الماء نضع فنجان قهوة خل أبيض
نضيف البطاطا ونتركها تغلي مدة خمس دقائق فقط
تنشل البطاطا وتصفى جيدا من الماء
تقلى أصابع البطاطا بالزيت حتى تشقر فقط

الأصابع ستكون مقرمشة جدا من الخارج وطرية من الداخل
دى صحيه للى حابب يعملها

**--**--**--**--**--**--**--**
أو

البطاطس المقرمشة من غير قلى

يمكنك أكل البطاطس المقرمشة
من غير قلى فى الزيت

المقادير

عدد 2 بطاطس
و2 كوب ماء
ملعقة زيت زيتون

طريقة التحضير والطهى

قطعي البطاطس طولياً ثم اسلقيها وانتشليها من الماء
رشي على البطاطس رشة خفيفة من زيت الزيتون
ضعيها على صينية ثم أدخليها الفرن حتى تحمر
هذه البطاطس مقرمشة وبنفس الطعم المقلي
مع الفارق في الدهون والسعرات
وبالصحة والهنا


سلطه حمص بالطحينه

المقادير

عدد ‏2‏ كوب حمص مسلوق
كوب طحينة
نصف فنجان كوب ماء مثلج
فنجان عصير ليمون
ملح
فص ثوم مهروس
ملعقة صغيرة زيت زيتون‏

طريقة سلق الحمص‏

ينقع الحمص في الماء لمدة‏12‏ ساعة ثم يشطف بالماء‏
يرفع الحمص علي النار في ماء مغلي لمدة ساعة وعشرين دقيقة
وحتي ينضج بسرعة يضاف إليه ملعقة سكر صغيرة‏

الطريقه

يطحن الحمص في الخلاط حتي ينعم تماما
ويضاف إليه الطحينة والماء المثلج وعصير الليمون والثوم المهروس
ويقلب حتي تتجانس كل المكونات في الخلاط‏
تقدم في بولة تجمل بحبات الحمص وأوراق البقدونس
وتضاف ملعقة زيت الزيتون في الوسط الطبق للتجميل‏




سلطة خضروات

المقادير

طبعا المقادير حسب افراد الاسرة

سلطة خضرا - خس
طماطم
خيار
ذرة
بصل
فلفل حلو اخضر واصفر
جزر
تتبيلة سلطة جاهزة او اى شى تحبيه
نعناع مجفف

نخلطهم مع بعض ونضيف ليهم شوية نعناع مجفف
والباقى نضيفة على الوجة ونزينها بخبز محمص وبس
وتقدم مع الخبز او اى وجبه تحبيها




عصير الموز باللوز

المقادير

عدد 3 حبات موز
و2 كوب حليب
ربع كوب لوز أبيض منزوع القشور ومبشور
ثلاثة ملاعق كبيرة سكر أو حسب الرغبة

طريقة التحضير

نضع الموز والحليب واللوز والسكر في الخلاط الكهربائي حتى يمتزج الخليط جيداً
نصفى العصير بمصفاة صغيرة
ونصبه في أكواب مع قطع ثلج - نسيج





الأرز باللبن


المقادير


كيلو لبن

سكر حسب الرغبة
كيس فانيليا
فنجان أرز مصرى صغير
و5 ملاعق كبيرة قشطة بلدى
ملعقتين نشا
مكسرات

الطريقة


نغسل الأرز جيداً ثم نضعه على النار مع نصف كوب ماء

بعد أن يتشرب الأرز مقدار الماء نضيف اللبن مع الاستمرار فى التقليب
ثم نضع النشا فى قليل من الماء ونضيفها للبن والأرز
ونستمر فى التقليب بين وقت لأخر
ثم نضيف السكر والقشطه والفانيليا
ونضع الأرز في الأطباق المناسبة ونضيف المكسرات
ونتركه فى الثلاجة لمدة 2 ساعتين ويقدم بارداً

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا