المقادير
عدد 4 حبات بطاطس مقطعه الى شرائح طوليه
و3 ملاعق زيت
ملح
فلفل اسود
ثلث كوب مايونيز
ثلث كوب زبادى
و1 ملعقة بقدونس مقطعه
و1ملعقة كابر مقطع
و1ملعقه مسترده ديجون
ذرة شطه جافه حمراء
و1 ليمونه مقطعه لجوانح
و700 جرام شرائح فيليه سمك مخلى
cornmeal و1ملعقه دقيق الذره
و3 ملاعق دقيق
الطريقه
سخنى الفرن على درجة 450
فى اناء غير لاصق غلفي ارضيته بورق الفويل
ضعى شرائح البطاطس فى الصينيه ورشى فوقها ملعقة زيت وملح وفلفل اسود وقلبيها جيدا وادخليها الفرن مابين 30-35 دقيقه حتى يصبح لونها ذهبيا مع تقليبها مره واحده اثناء الشوى
لتحضير وعمل صوص التارتار
فى اناء امزجى به
المايونيز
الزبادى
البقدونس
المسترده
الكابر
الفلفل الاحمر
وضعيه جانبا
لتحضير السمك
قومى بمزج كلا من
الدقيق
دقيق الذره
الملح
الفلفل الاسود
قومى بتغليف السمك داخل مزيج الدقيق وفى مقلاه غير لاصقه
ضعى بها الزيت
وقومى بقلى شرائح فيليه السمك
واقليه من 4-6 دقائق
حتى يصبح لونه ذهبيا
يقدم فيليه شرائح السمك بجانب صوص التارتار وشرائح الليمون
تعليقات
إرسال تعليق