التخطي إلى المحتوى الرئيسي

فيليه السمك المقلى مع البطاطس المشويه وصوص التارتار


المقادير
عدد 4 حبات بطاطس مقطعه الى شرائح طوليه
و3 ملاعق زيت
ملح
فلفل اسود
ثلث كوب مايونيز
ثلث كوب زبادى
و1 ملعقة بقدونس مقطعه
و1ملعقة كابر مقطع
و1ملعقه مسترده ديجون
ذرة شطه جافه حمراء
و1 ليمونه مقطعه لجوانح
و700 جرام شرائح فيليه سمك مخلى
cornmeal و1ملعقه دقيق الذره
و3 ملاعق دقيق

الطريقه

سخنى الفرن على درجة 450
فى اناء غير لاصق غلفي ارضيته بورق الفويل
ضعى شرائح البطاطس فى الصينيه ورشى فوقها ملعقة زيت وملح وفلفل اسود وقلبيها جيدا وادخليها الفرن مابين 30-35 دقيقه حتى يصبح لونها ذهبيا مع تقليبها مره واحده اثناء الشوى
لتحضير وعمل صوص التارتار
فى اناء امزجى به
المايونيز
الزبادى
البقدونس
المسترده
الكابر
الفلفل الاحمر
وضعيه جانبا
لتحضير السمك
قومى بمزج كلا من
الدقيق
دقيق الذره
الملح
الفلفل الاسود
قومى بتغليف السمك داخل مزيج الدقيق وفى مقلاه غير لاصقه
ضعى بها الزيت
وقومى بقلى شرائح فيليه السمك
واقليه من 4-6 دقائق
حتى يصبح لونه ذهبيا
يقدم فيليه شرائح السمك بجانب صوص التارتار وشرائح الليمون

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن