التخطي إلى المحتوى الرئيسي

سلاطة الخضراوات بشرائح الفراخ المشوية والأرز‏


المقادير

مقدار ‏350‏ جرام من لحم الدجاج الأبيض‏ - الصدور‏
و225‏ فلفل احمر‏
و100‏ جرام بسلة‏
و100‏ جرام بصل اخضر‏
و200‏ جرام من الأرز الطويل
و‏2 ملعقة زيت فول السوداني‏
‏ خل‏
معلقة كبيرة مستردة‏
ملح وفلفل‏

الطريقه

يتم تسوية الأرز‏(‏ يسلق‏)‏ لمدة خمس دقائق مع الملح والفلفل
ويضاف بعدها كمية البازلاء‏(‏ البسله‏)‏ لمدة عشر دقائق تقريبا‏
ثم يبرد المحتوي بالمياه ويترك في مصفاة‏
‏ ويقطع كل من لحم الدجاج المشوي‏
و الفلفل الأحمر والبصل الي شرائح رقيقة ويضاف الي الأرز والبسله‏
‏ويرش عليها الصوص‏
‏اما طريقة تحضير الصوص‏
‏يضاف زيت فول السوداني تدريجيا‏
‏ ويضرب بقوة مع المستردة والمايونيز
ثم تضاف‏3‏ ملاعق من الخل والملح والفلفل‏

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا