التخطي إلى المحتوى الرئيسي

تورته فوندان لعيد الام


المقادير

علبه تورته اسفنجيه ماركه الطحان
موس شيكولاته بودر
كريم شانتيه بودر
عجينه فوندان
الوان بودر لتلوين العجينه
علبه فواكه مجففه

الطريقه

اولا يتم ضرب الموس وطريقته كوب لبن على كوب من البودر وده شكله -
وبعدين نعمل الكريم شانتيه
وطريقه كوب لبن على كوب بودر
أو تعملى الكميه اللى تكفيكى




بعدين نجيب الدقيق الجاهز يعنى بتاعت الطحان نضع المقدار كله فى الوعاء بتاع المضرب ونضع معاهم 6 بيضات ونص كوب ماء

ويتم ضربهم لمده 8 دقائق تقريبا



وبعدين نجيب الصينيه بتاعت الكيك
وندهنها زبده ورنرشها بالدقيق ونصب الخليط فى الصينيه


بعد حوالى من 40 الى45 دقيقه نطلعها من الفرن وتترك حتى تبرد
ثم يتم قسمتها من النص


وبعدين نسقيها سفن اب
او ندوب شويه جيلى فى ميه وحطيت بالمعلقه كده شويه شويه على الكيكه النص اللى حيبقى تحت
ونسيت احط على النص اللى فوق
وممكن على النص كمان اللى هيبقى فوق
وبعدين نفرد الموس الشيكولاته فى الكيكه

وبعدين نضع الفواكه المجففه

وبعدين نضع تانى موس شيكولاته علشان يدى فوليوم ويبقى طبقه حلوه


وبعدين نضع النص التانى بتاع الكيكه
ونضع عليه الكريم شانتيه
ويتم ظبتها من كل الجوانب لحد ما تتغطى كلها وندخلها التلاجه


نجيب عجينه الفوندان ونفضل نفردها بالنشابه


ونسبها شويه على جنب
وبعدين ناخد شويه عجينه فوندان ونضع عليهم شعره لون بودر كده ونعملهم مع بعض لحد ما كل العجينه اتلونت
وبعدين نشكلها كده دواير ممكن بغطا ازازه او باشكال لو عندك


وبعدين نجيب التورته من التلاجه بعد ما جمدت شويه الكريمه
وحطيت عليها الفوندان كده
بتلفى النشابه على العجينه بالعكس وتنزليها على التورته كده


وتبدءى تسكنيها وتشيلى الزياده وتتططبى عليها بالراحه علشان تتساوى كلها

وبعدين نخترع اشكال على التورته
ورد
فيونكه
وبتبقى عامله كده فالاخر


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا