التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كيكة النسكافيه والقرفه الباردة


الطريقه

كيكه عاديه
ومقاديرها
و3 بيضات ومعلقة فانيلا كبيره
وكاسه وربع سكر
وكاسة حليب سائل
و3/4كاسة زيت وكاسه
وثلاث ارباع طحين
ومعلقه باكينج باودر كبيره
بتختارو صينيه للخبز ما تكون كبيره ولا صغيره كتير

الحشوه

معلقه سكر
ومعلقه نسكافيه
ومعلقه قرفه
ومعلقه كاكاو
طبعا كلهم بمعلقة كبيره تبعت الاكل

الطريقه

بتحطي طبقه من الكيكه تكون حجم الطبقه متل الي بالصوره يعني 1 سم
وبتخبزيها بالفرن لمدة ربع ساعه وبتحمري وجها 3 دقايق بالظبط
وبعدين بترشي من الحشوه اللي جهزتيها
وبترجعي تحطي من خليط الكيك مره تانيه وبتخبزيها 10 دقايق
وكمان تكون الطبقه رقيقه وبعدين حمري وجها 3 دقايق
وأرجعي حطي من الحشوه رشي منها على الطبقه التانيه
وضلي اعملي هيك لحتي يصير 4 طبقات كيك
و 3 طبقات حشوه نسكافيه وكاكاو وقرفه وسكر واخر طبقه تكون الكيك
بعدين اخر طبقه خليها نص ساعه بالفرن
والطبقه الاولى ربع ساعه بس التانيه والتالته 10 دقايق
وكل طبقه لازم يتحمر وجها 3 دقايق

بالنسبه للكريمه اللي على الوجه هي عباره عن علبة حليب مكثف محلى
وعلبة جبنه كيري مربعات يعني 6 مربعات بتخلطوهم بالخلاط
وبتحطوهم على وجه الكيك بعد ما يتستوي
وبتحطوها بالتلاجه وصحتين

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا