التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كرات المكرونه المحمره‏‎

المقادير

مكرونه مسلوقه في مويه وملح وزيت وماجي
حبة جزر مبشوره
و4 حبات بطاطس مبشورة ومسلوقه
نص حزمة كزبره مفرومه
شبت مفروم
ملعقه صغيره فلفل الاسود
ملعقه صغيره كمون
ملعقه صغيره معزز النكهات او الملح الصيني
ملح

الطريقه

حطي المقادير مع بعض


تعجن كويس اوى


ثم تكور كما بالشكل



نجيب طبق فيه كاس دقيق وملعقتين كبيره حبة البركه وملعقه بيكنج باودر وشويه ملح ورشة بابريكا

والطبق التانى حبتين بيض مخفوقه



حطي الكور بالبيض بعدين الدقيق


هنا بعد ما عملناهم كلهم


قليهم في زيت غزير وساخن على نار متوسطه


نجي للصوص المميز اللذيذ في لونه ونكهته

نص علبة زبادي
ملعقتين مايونيز
ملعقتين خردل
رشة سكر
ملعقة صغيره كمون
وملعقه صغيره كركم


هذه
الكرات بعد القلي


الصوص جاهز يزين بالسماق والنعناع


وهذا
الصوص والكرات


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا