التخطي إلى المحتوى الرئيسي

ملف البدائل المطبخية



المكونات

كيلو مشمش مخلى
و1/2 ك سكر
و200 ج جلوكوز
و5 ج ملح ليمون



الطريقة

نضع ماء مغلى على النار ثم نضع المشمش لحد ما يتسلق حوالى 10 د ثم نطفى النار ونصفيه من الماء
نضع المشمش فى الخلاط واضربه لحد ما ينعم خالص ويبقى بيورية

اضع فى حلة الجلوكوز والسكر والمشمش واضع الحلة على النار لمدة ساعه على نار هادية مع التقليب المستمر المستمر واول ماتلاحظى انه ابتدى يمسك يعنى يكون عرق اضع ملح الليمون مع التقليب واتركهم حوالى 10 دقايق ثم اطفى النار ادهن الرخامة او لوح خشب كبير بزيت الزيتون ثم اضع القمر الدين وافرده بسماكة حوالى 2 سم او 3 سم ونتركه لمدة ليلة كاملة حتلاقيه بقى قمر الدين زى الللى بنشتريه تقطعيه زى ما انتى عايزة ونضعه فى ورق سيلوفان ونحتفظ به فى المطبخ

**********************

أو

المقادير


عدد 5 كيلو مشمش
و3 كوب سكر
ربع كوب ماء

الطريقة

توضع المقادير السابقة في حلة علي نار هادئة الي ان يدوب
ويطري المشمش خالص وعلي فكرة المشمش مع السخونة ها ينزل ميتة
وبعدين نسيبة لغاية ما يبرد وندربة في الخلاط
وناخد بالكبشة من الخليط ونضعة في صينية مربعة
وتكون طبقة مش تخينة قوي في الصينية وتترك في الهواءلمدة من يومين لتلات ايام
ونعرف انة خلاص بقي جاهز لو مسكنا من عند طرف الصينية كدة وحاولنا نحوشة
لو اتحاش معانا بسهولة يبقي كدة جاهز لو لا نسيبة كمان في الهواء يبقي لسة ما جهزش
شوفتوا سهل وبسيط ازاي والكمية دي ممكن تعمل لك 8 صواني

**********************

أو

المقاديـــر

عدد 3 كيلو مشمس
و2 كوب سكر
ليمونة
ربع معلقة كربوناتة

الطريقـــــــة

يتم نزع النوى من المشمش ويوضع فى حلة ويوضع علية السكر
ويترك لمدة ساعة تقريبا ثم يوضع علية نصف كوب ماء والليمون والكربوناتة ويرفع على النار
ويترك على نار هادئة حتى ينضج تماما ويترك حتى يبرد تماما ثم يوضع فى اكياس بلاستيك
ويوضع فى الفريزر لحين الاستعمال وعند الاستعمال توخذ الكمية المطلوبة
وتوضع فى الخلاط وعليها ماء وسكر حسب اللرغبة وبالهنا والشفاء

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن