التخطي إلى المحتوى الرئيسي

بيتزا بالجمبري


المقادير


عجينة بيتزا
نص كيلو جمبري متوسط مقشر
أربع ملاعق صلصة بيتزا أو معجون الطماطم
فص ثوم مفروم ناعم
نص حبة فلفل أخضر مقطع مكعبات صغيرة
نص حبة فلفل أحمر أو فلفل حار مقطع مكعبات صغيرة
حبة طماطم مقطع مكعبات صغيرة
بصلة مقطعة شراح
كوب جبنة موتزاريلا مبشورة
نص كوب جبنة شيدر مبشورة
2ملعقة كبيرة زيت ذرة
ملح وفلفل
نص حزمة كرفس

الطريقه

هات الجمبري ونظفيه كويس واغسليه أكتر من مرة
وبعد كده ضيفي إليه الثوم المدقوق مع الملح والفلفل
سخني الزيت في طاسة على نار عالية وبعد كده ضيفي إليه الجمبري والثوم
مع التقليب لغاية ما لون الجمبري يتحول إلى اللون البرتقالي
قطعي عجينة البيتزا إلى قطع صغيرة مدورة وحطيها على رخامة المطبخ أو على سطح خشبي مرشوش بالدقيق
وابدئي في فردها لتغطي صاج أو صينية البيتزا وبعد كده حطيها في الصينية اللي هتسويها فيها
بس خدي بالك قبل ما تحطيها تدهني الصينية بالزيت
تضاف صلصة البيتزا فوق العجينة ثم يضاف الجمبري
ثم يضاف الفلفل الأحمر والأخضر والطماطم والبصل وترش الجبنة الموتزاريلا والشيدر من على السطح
وتقطع البيتزا على شكل مثلثاث
سخني الفرن على درجة حرارة 220 - 200 ْ مئوية
بعد كده دخلي صينية البيتزا في الفرن لمدة 15 دقيقة وبعد ما تلاقي وشها احمرّ خرجيها

وعلى فكرة طريقة عمل "بيتزا السي فوود" شبه طريقة عمل بيتزا الجمبري
بس كل الحكاية إنك هتضيفي إلى المقادير كابوريا مقشرة و سبيط مسلوق

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن