التخطي إلى المحتوى الرئيسي

سلطة المكرونه بـ فاصوليا الحمراء


المقادير

حبة خيار
و 1 حبة جزر
و 1 حبة فلفل أو نص يكفي
خس و كرنب
كوب مكرونة
فاصوليا حمراء
ذرة حمص زيتون
الحبات الكاملة المحشية أو أنصاص زيتون

الطريقة

اولا نجيب فص ثوم + عصير ليموونة + شوي كمون + ملح + شوي خل
شوي زيت زيتون
نخلط هذي المقادير مع بعضها ونحطها في حافظة صغيرة في الثلاجة
إلى أن تجهز السلطة
نسلق المكرونة في مية وملح وشويه زيت
ولما تستوي نغسلها بمية باردة
ونتركها تنشف وتبرد شويه
ثم نأخذ الخيار والجزر والفلفل نقطعها شرائح رقيقة
و نجيب السلطانية
ونضع فيها الخضار المقطعة والحمص والذرة والزيتون والفاصوليا
ووقت التقديم نجيب الخلطة اللي سويناها
وهى
خلطة الثوم والليمون
ونضيف عليها علبة أو نص علبة زبادي
و2 ملعقة مش مليانة مايونيز
نخلطهم كويس ونضيفهم للسلطة
بعد كده نزينيها
وتقدم

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا