التخطي إلى المحتوى الرئيسي

البط المحشى عالطريقه المصريه


‫المقادير

بطه
و2 حبه بصل
فنجان شاى ارز مصرى مغسول
كبد وقوانص البط مقطعين قطع صغيره
ملح فلفل كمون كارى بابريكا واى توابل تفضليها
اعواد خشبيه
اكياس الشواء فى الفرن (اختياريه)

الطريقه

نغسل البط جيدا وننقع فى ماء ودقيق وبعدها خل او ليمون ويصفى من الماء جيدا
نقوم بوضع جزء من التوابل داخل البط وخارجه
ونتركها جانبا الى ان نقوم بتحضير الحشو
وفى قلايه نشوح البصل الى ان يصفر ونضيف الكبد والقوانص المقطعه
ونشوح حوالى ربع ساعه وبعدها نضيف الارز ومعه التوابل
ونضيف نصف الفنجان ماء ونسويه نصف سواء او الى ان يتشرب الماء
هنا وضعتها داخل كيس الشواء لانى حسويها فى الفرن ولو حبيتى تسلقيها فلا مانع
بعد ما يبرد الرز نبدأ بحشو البطه جيدا وبعد الانتهاء من حشوها نغلقها بالاعواد الخشبيه
ملحوظه
لا نغرس الاعواد فى الحرف ولكن ندخلها قليلا لان الرز بيتمدد
ولتلاشى فك الاعواد على قدر الامكان اثناء الطهى
هنا البطه جاهزه للطهى
وزى ما قلت ممكن توضع فى ماء مغلى وتسلق وتحمر او ممكن نضعها فى كيس الشواء فى الفرن
ونربط الكيس جيدا ونعمل فتحات بالشوكه من فوق حتى لا ينفجر الكيس من ضغط البخار
فى حاله سلقها تترك حوالى ساعه وربع فى الماء مع اضافه البصل والتوابل وتكون النار متوسطه
وفى حاله وضعها فى الكيس تستغرق نفس المده تقريبا وتحمر تحت الشوايه
وتقدم‬

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا