التخطي إلى المحتوى الرئيسي

صينيه بطاطس بالحمه المفرومه



المقادير

نص كيلو لحم مفروم
بطاطس مقطعة
جزرة مكعبات
بصلة مكعبات
كرفس
ملعقة دقيق
و3 ملاعق زبده أو زيت
ملعقة زعتر
كوب صوص اللحم

الطريقة

توضع مكعبات البطاطس في ماء مع الملح و الكمون
أو أي توابل من اختيارك وتغلي حتى النضج واتركيها جانباً
سخني الزبده على النار وأضيفي الجزر و البصل و الكرفس وقلبيهم حتى يصبح لونهم ذهبي
و أضيفي اللحم المفروم واستمري في التقليب إلى أن يأخذ اللحم اللون البنى
وتخلصي من باقي الزبد ثم أضيفي ملعقة الدقيق مع التقليب
أضيفي صوص اللحم و الزعتر و ملح و فلفل أسود و اتركيها على النار حتى تنضج تماما








أثناء نضج اللحم اهرسي البطاطس المسلوقة
واحضري صينية و ضعي اللحم و الخضروات في الأسفل
ثم البطاطس المهروسة



أقطعي قطعة زبده قطع صغيرة و أنثريها على الوجه مع الفلفل الأحمر
و يمكنك وضع جبن شيدر مبشور أو موزريلا
وادخليها الفرن و اتركيها حتى يحمر الوجه



وإليكِ الشكل النهائي


تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا