التخطي إلى المحتوى الرئيسي

حريرة مغربي بلسان العصفور



مزيج ما بين وصفة الحريرة المغربية
وشوربة لسان العصفور المصرية
والنتيجه كانت أكثر من رائعه


المقادير

مقدار 200 جرام لحم مكعبات صغيرة جداً
و2 بصله متوسطة مفرومة ناعم
و½ معلقة كبيرة بودرة جنزبيل
و½ معلقة كبيرة كركم
و½ معلقة كبيرة بابريكا
ملح وفلفل أسود
و4 معالق كبيرة زيت زيتون
و½ كوب بقدونس مفروم ناعم جداً
و½ كوب كزبرة مفرومة ناعم جداً
و¼ كوب ورق كرفس مفروم ناعم جداً
و2 كوب عصير طماطم
و2 معلقة كبيرة صلصة طماطم
لتر مرقة لحم
و½ كوب ماء مذاب فيه 2 معلقة كبيرة نشا
و½ كوب لسان عصفور
و2 معلقة كبيرة سمنة

الطريقة

نشوح اللحمة في زيت الزيتون مع البصل وكل التوابل
نضيف صلصة الطماطم وعصير الطماطم والمرقة وكل الخضرا المفرومة
أول ما الخليط يغلي نضيف الماء المذاب فيه النشا مع التقليب المستمر
ندوق للتأكد من مقدار الملح والفلفل الأسود
ونعلي النار على الشوربة نص ساعه لحد ما كل المكونات تدوب مع بعض وتمتزج كويس
نوطي النار ونغطي على الشوربة
وفي نفس الوقت نحمر لسان العصفور في السمنة لحد ما ياخد لون ذهبي
نضيف لسان العصفور على الشوربة
ونستمر في التقليب لحد ما لسان العصفور يبدأ يستوي
لو الشوربة أصبحت سميكة زياده ممكن إضافة مرقة أو ماء لتخفيفها
أول ما لسان العصفور يستوي تماماً نشيل الحريرة من على اانار ونقدم

وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا