التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الكراميل


المكونات

كوب سكر
3/4 كوب كريمه او قشطه
قطعه زبده صغيره ما يعادك معلقتين

الطريقه

اضع السكر فى مقلايه او حله عريضه
بعنى ماتكنش ضيقه علشان انا عايزه السكر مفرود ادامى فى المقلايه
اول ما اضع السكر لوحده على النار اضعه على نار هاديه
ممنووووووووووووووع تقليب السكر بالمعلقه
بعد ما تدوب اطراف السكر امسك المقلايه او الحله واهزها بأيدى زى ما اكون بلف السكر اللى جواها
علشان اللى داب ما يتحرقش
او ما يدوب السكر كله بقول يدوووووب مش يتحرق
اضع الكريمه واقلب بسرعه واضيف قطعه الزبده مع التقليب
وبكده الكراميله جاهزه

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا