التخطي إلى المحتوى الرئيسي

عرق لحمة روستو مع الصوص البني



المقادير

عرق لحمة كامل

10 فصوص ثوم
2 معلقة صغيرة بهارات لحمة
½ معلقة صغيرة قرفة
2 معلقة صغيرة فلفل أسود
3 معالق صغيرة ملح
½ معلقة صغيرة جوزة الطيب
3-2 معلقة كبيرة زيت زيتون
سمنة
زيت
معلقة كبيرة نشا


الطريقة


نقطع فصوص الثوم نصاص ونضيف عليها زيت الزيتون
نضيف كل التوابل ونخلط كويس وحنلاقي تتبيله تقيلة زي المعجون بقت موجوده
نجيب عرق اللحمة
وبسكينة حامية نعمل في فتحات عميقة ونحشي كل فتحه بحتة ثوم
نراعي إن فصوص الثوم تكون متوزعه كويس في كل حته من العرق
نجيب معجون التوابل اللي إتكون
وندعك بيه كل العرق كويس جداً لحد ما نتأكد
إن كل حته في العرق إتبلت كويس


دلوقتي عايزين نقفل كل المسام بتاعه العرق عشان نتأكد إن كل عصارة اللحمة حتفضل محبوسة في العرق وتخلي طري في الآخر
حنجيب صينية كبيرة ونسخن فيها سمنه وزيت وأما يسخنه كويس قوي ننزل فيها العرق ونسيبه يتحمر من كل جنب كويس جداً
أول ما كل الجوانب تتحمر وتاخد لون بني حنضيف مياه مغلية ونغطي الصينية ونسيب اللحمة تستوي على البخار ونفضل نزود مياه لحد ما العرق يستوي ويبقى طري جداً
نشيل العرق من الصينية ونغطيه بورق ألمونيوم عشان يرتاح ويشرب كل السوائل بتاعتع ويفضل طري
ناخد السوائل وعصارة الحمة اللي فضلت في الصينية وندوب فيها النشا
نخلط كويس على النار لحد ما الخليط يتقل وبعدين نضيفله حتة زبده ونشيل من على النار


نقدم العرق دافي أو بار مع صوص الجريفي



وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا