التخطي إلى المحتوى الرئيسي

دجاج بالاعشاب والليمون


‫ المقادير

قطع دجاج بالعظم
زيت زيتون
حبة ليمون مقطعة لشرائح
ثوم مفروم
روزمري - بقدونس مفرومين
ملح + فلفل اسود

الطريقة

نضع في مقلى شوية زيت و نحمر الدجاج فيه
نضع الدجاج في الفرن عشان يكمل استواءه و نتبله بشوية ملح و فلفل اسود
ناخذ شرائح الليمون و نحطها في صحن و ندخلها للمايكرويف لمدة دقيقة
بعد مانطلعها من المايكروويف
نضيف لها 3 ملاعق زيت زيتون + الثوم + الروزمري و البقدونس + ملح و فلفل اسود
في وعاء كبير نصب خليط الليمون
و نغمس قطع الدجاج بعد مانطلعها من الفرن فيه لمدة عشر دقايق
نقدمها و نزينها بشرائح الليمون اللي من الخليط
يقدم مع بطاطس مع فاصوليا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا