التخطي إلى المحتوى الرئيسي

حواوشي بحشوة البيتزا



زمن التحضير: 7
زمن الطهي: 12

المقادير

وصفة اختراع بين المطبخ المصري والايطالي سهلة واقتصادية
ممكن تتعمل من البواقي اللي في الثلاجة ولذيذة جدااا

تنفع فطار وغذاء وعشاء

عيش بلدي
جبنة شيدر أو فلمنك
جبنة موتزيريلا
زيتون
فلفل الوان
مستردة
صلصة - معجون طماطم
طبعا ممكن تكون صلصة بيتزا معمولة في البيت
زعتر
اختياري - بصل مقطع صغير
اختياري - ثوم
اختياري - بواقي فراخ مسلوقة أو بسطرمة أو سوسيس
ورق زبده

الطريقه

نقسم العيش البلدي نصين
أو نفتح فتحة في تدويرته
ندهن العيش بالمستردة والصلصة ونضع الجبن
ثم نقوم بتوزيع جميع المكونات جواه
نلفه في طبقتين من ورق الزبدة كويس زي الحواوشي
ونضعه في الفرن لمدة حوالي 10-15 ساعة على حراة متوسطة
الجبنة هتسيح والعيش هيكون بيقرمش شوية

بالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا