التخطي إلى المحتوى الرئيسي

مسقعه الباذنجان


المقادير


كيلو باذنــــــجان
كوبان عصير طماطم
ملعقه صغيره ملح
ملعقه كبيره خل
ثوم قطع صغيره اومفرومه
زيت للقلى فلفل اخضر





الطريقه

اولاً الباذنجان يقشر نصف تقشيرة
كما في الصورة




تقطعه شرائح بالطول او العرض
حسب رغبتك

تنقعي الباذنجان مع الفلفل بالماء البارد والملح لمدة
ربع ساعة حتى لايشرب الباذنجان زيت اثناء القلي بكثرة




نحضر طاسه التحمير
بعدها تبدائين بقلي الباذنجان
والفلفل الاخضر بالزيت



ونحمر فيه الثوم مع قدر صغير من الزيت
وعندما يصل الى درجه الاحمرار المتوسطه


نضع على الثوم الخل وفوقه الطماطم المعصوره
هــــــــــــــــكــــــــــذا



وتترك على النار حتى تتسبك وتصير معجون سميك
ونضع بعد ذلك الباذنجان والفلفل المجهزين

هــــــــــــــكـــــــــــــذا



تترك على النار لمده عشره دقائق

**--**--**--**--**--**--**--**--**--**

طـريــقه أخـــرى

باذنجان محشو وملتف بالدجاج
طريقة سهلة ولذيذة بالصور


المقادير

باذنجان متوسط او كبير الحجم
صدور دجاج مسلوقة
بصل مفروم
فليفلة مفرومة
ثوم مفروم
طماطم مطحون
صلصة طماطم
حليب جوز الهند
ملعقة نشا
جبن موزاريلا
بهارات
ملح
سماق
فطر

الطريقة

يقشر الباذنجان
يقلى الباذنجان بس حاولي انك ما تحمريه كثير حتى ما يتكسر اثناء اللف
في هذي الأثناء تكوني قطعتي الدجاج المسلوق الى قطع صغير
يقلى البصل والفليفلة ويضاف لهم الثوم
وبعد ان يذبل البصل يضاف قطع الدجاج المسلوق وتحمر
تضاف البهارات وكذلك السماق والملح ويترك قليلاً مع التقليب

بعد الإنتهاء نبتدي بالصلصة

طماطم مطحونة
يضاف لها ملعقة النشا
ثم يضاف حليب جوز الهند
يضاف البهارات والملح وملعقة الصلصة وتخلط وتترك جانباً

الآن يبتدي دور الحشو واللف

تصف قطعة الباذنجان بحيث يكون الجانب العريض قريب منك
توضع كمية من الحشوة في الباذنجان وتلف مثل ورق العنب
وتصف في صينية حجم صغير نوعاً ما
لأنك لو استخدمتي حجم كبير رح تبتلشي منين تجيبي باذنجان يكفي الصينية
تصب الصلصة على وجه الباذنجان واهم شي تكون فيها سيولة
يغطى الوجة بجبن الموزاريلا حسب الرغبة
يدخل الفرن لمدة كافية تتسبك فيها الصلصة
يفتح على الفرن من الأعلى
وتقدم بالهناء والعافية

أسيبكم مع الصور للتوضيح











**--**--**--**--**--**--**--**--**--**

طـريــقه أخـــرى


مسقعة باذنجان



هذه طريقة سهلة لعمل المسقعة

نقطع الباذنجان شرائح ونقليه
ونصفه في صينية



نسلق اللحم المفروم ونبهره
ونضعه فوق البادنجان
ونضع فوقه الفليلفة الخضراء




نصف فوق طبقة من الجبن المبشور
او جبن شرائح
وممكن نصف فوقها طبقة من شرائح الطماطم




نضع شرائح بطاطس مقليه



نخلط بيضتين او ثلاث ونبهرهم بالفلفل والملح جيداً



وندخلها في الفرن لمدة 20 دقيقةونحمرها من اعلى
وهكذا يكون الشكل النهائي



**--**--**--**--**--**--**--**--**--**

طـريــقه أخـــرى



وبالطريقه دى مخصوص للى بيحبو الاكل الصحى


ممكن تعملى مسقعة بمعلقة زيت واحدة
كلنا عارفين المكونات
زى اللى فوق

الطريقة

قطعى البادنجان بالطول علشان ميشربش زيت
وحطيه على الشواية كدا
لازم تدهنيه بالزيت اما بأيدك اما بزجاجة الاسبراى



ونقلب لحد ما يحمر ويستوى بالشكل دا


وممكن تشوى الطماطم والفلفل الاخضر
ونحطهم على الوش بدل الباشاميل

علشان نقلل من السعرات الحرارية



وتحضرى طبقك عادى
راق باذنجان وعليه العصاج
لحمة مفرومة محطوطة على بصلة مفرومة ومصفرة فى معلقة زيت



وبعدين راق تانى بادنجان وعليه الطماطم والفلفل المشويين
ونص كوب عصير طماطم عليه ملح وفلفل اسمر حسب الرغبة



وبعد ما يتحط فى الفرن

وتقدم

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا