عجة البيض و الخضارالأرز الصيني

No Comments


المقادير


لكل بيضة بنحط معلقة دقيق كبيرة

يعني انا عملت صينية صغيرة .. للعشاء يا دوبك استعملت 5 بيضات فقط
حطيت عليهم 5 ملاعق كبيرة دقيق
نصف ملعقة صغيرة بيكربونات صودا
نصف ملعقة صغيرة باكينج باودر
و3 قطع جبنة مثلثات
أو معلقتين كبار جبنة كريم - يمكن الاستغناء عنها طبعاً
بصل مقطع و فلفل أخضر مقطع و طماطم مقطعة و زيتون
ان احببتم بقدونس مفروم معلقتين كبار تقريباً
الخضراوات لازم تكون مقطعة صغير جدا جدا
بس ماتكونش مفرومة
ربع كوب حليب سائل
ملح
فلفل أسود
بهارات مشكلة

الطريقة


نخلط الدقيق و الباكينج باودر و بيكربونات الصودا مع بعض .. و نسيبهم على جنب

نخفق البيض في الأول .. و نضيف له الملح و الفلفل و البهارات
نضيف الجبنة .. و نخفق الخليط
نضيف له الخضراروات و نقلبها فيه
نضيف الحليب
نضيف الدقيق و نقلب كويس جدا .. هيبقى قوام الخليط زي قوام الكيك
نضيف الدقيق شوية شوية
ندهن صينية الفرن زبدة
ندخلها الفرن تلت ساعة .. و يكون شغال قبلها بعشر دقايق
و بعدين نحمرها من فوق فى الفرن
وبالهنا والشفا

Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment