تورتة الجيلي بالكسترد

Posted by Amira Fayed on 4:28 PM with No comments


المقادير

اربع باكيتات جيلي فراوله
و5 كاسات ماء
اي نوع من الفواكه تفاح او موز
باكيت بسكويت شاي
و 5 ملاعق كبار كسترد

طريقة عمل الكسترد

عدد 3 كاسات حليب سائل وتكون محليه حسب الرغبه
ويضاف لها 5 ملاعق كسترد
وتخلط جيدا وتوضع على النار حتى تتكثف

الطريقه

الجيلي مع الماء على النار حتى تغلي وبعدين نطفي عليها النار ونخليها تبرد شوي
ويوضع ثلث مقدار من الجيلي بصحن البايركس وبعدين نحطها بالتلاجه تجمد
وبعد ما تجمد طبقه من اي نوع من الفاكهه
انا حطيت تفاح وبعدين كمان ثلث مقدار من الجيلي
ونحطها بالتلاجه لحد ما تجمد وبعدها طبقه من بسكويت الشاي
وبعدين آخر طبقه من الجيلي وخليها تجمد وبعد ما تجمد نحط عليها الكسترد
ونحطها بالتلاجه من 3 ساعات إلى اربع ساعات
بعدين بنطلع الصحن من التلاجه وبنمرقو على النار ثواني
بس عشان يقلب معنا الجيلي وبنقلبها بصحن اكبر شوي وصحه وهنا