آيس كريم

No Comments


المقاديــــــــــــر

لتر لبن فريش
و50 جم عسل جلوكوز= 1/4كوب
و10 صفار البيض
و50 جم زبده = 1/4 كوب
و250 سكر= 1/4 1 كوب
و1 م كبيره فانيليا
و50 جم لبن بودر
و10 جم مثبت ومحسن الايس كريم

الطريقـــــــــــة

لعمل الايس كريم اخد من اللتر 100 جم لبن
اخلطهم مع صفار البيض والفانيليا ومثبت الايس كريم
مع السكر ويضرب بالمضرب السلك - الخليط الاول

بقيه اللتر يوضع علي النار مع الزبده مع العسل الجلوكوز واللبن البودر
حتي يغلي اللبن اضيف اللبن كسرسوب رفيع جدا
مع الخفق السريع جدا بالمضرب السلك
واعمل الاختبار للنضج كالاتي
اضع ملعقه الخفق في الخليط
ثم اعمل فيها خطا باصبعي في المنتصف
اذا التحم الخطان يبقي لم ينضج بعد

يترك ليبرد ويصفي ثم يوضع في ماكينه الايس كريم اذا لم توجد الماكينه فيتبع التالي
بعد ان يبرد الخليط يوضع في اناء مثلج سبق وضعه في الفريزر ثم يغلف جيدا ببلاستيك فويل
ويدخل الثلاجه لليله كامله(للتعتيق) هذا الخليط يسمي الاساس او البيز
الايس كريم اليدوي عباره عن كوب من البيز +2 كوب فريش كريم مخفوق
ويوضع في الثلاجه في بوله مثلجه

ملحوظه : اذا اردت عمل ايس كريم قهوه اضيف 1/4 كوب قهوه للخليط
وبنفس الطريقه لايس كريم الشيكولاته وايس كريم الكراميل

ويقدم الايس كريم وبالهنا والشفا
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment