السمك الفيليه بالشيبسي

Posted by Amira Fayed on 6:33 PM with No comments

المقادير

كيلو سمك فيليه
كوب بيستو صوص
و2 حبة بطاطس كبيرة مقطعة شيبسي
ليمون شرائح
اسبارجوس
ملح
خل
عصير ليمون
زيت او زبدة

الطريقه

نقوم بغمر شرائح البطاطس الشيبسي بالماءالمملح والخل حتي يطري
ثم نرصهم متلاصقين فوق بعضهم واحدة شيبسي فوق التانية في 3 صفوف متجوارين ومتلاصقين
ثم نضع احدي قطعة من السمك الفيليه
وتدهن بملعقة من البيستو وعصير الليمون ورشة ملح
ثم نلف عليها شرائح الشيبس بحيث تغطيها تماما
ثم تنقل لصينية بها القليل من الزيت او السمن وتدهن البطاطس بالزيت او السمن
ثم تدخل فرن حار وعلي كل قطعة سمك ملفوفة بالشيبس شريحة ليمون
وتدخل الفرن حتي تحمر البطاطس وتقدم مع الاسبارجوس السوتيه
لعمل الاسبارجوس السوتيه يسلق في ماء مغلي مملح ل5 دقائق
ثم يرفع ويغمر بماء مثلج حتي وقت التقديم
يرفع ويشوح بقليل من الزبد ويقدم ساخن وبالهنا والشفا