chocolate cake

Posted by Amira Fayed on 5:24 PM with No comments

المقادير

أولاً صوص الشيكولاتة
قبل أي حاجة لازم نعمل صوص الشيكولاتة
مقاديره
مج كاكاو خام - من عند العطار
مج لبن بارد
مج زيت
مج سكر - ممكن مج ونصف حسب الرغبة
كيس فانيليا

الطريقه

نضربهم مع بعض كويس أوي في الخلاط
بعد ما يتجانس الخليط هناخد منه مج واحد بس
ونحطه في الفريزر على ما نجهز الكيك
مقادير الكيك

عدد 5 بيضات
كيس فانيليا
كيس بيكينج باودر
و2 كوب دقيق
كوب سكر
باقي صوص الشيكولاتة
و3 ملاعق سمنة أو زبدة سايحة
ملحوظة
أغلب الناس بيحطوا بدل السمنة زيت علشان بتكون خفيفة اكتر لكن من الاحسن نحطلها سمنه بقري علشان طعمها بيكون أجمل
الطريقة

نضرب البيض مع الفانيليا كويس اوي على السرعة الهادية وبعدين بنزود السرعة تدريجياً
بعد كده بنضيف السكر بالتدريج لحد مايكون عامل معانا زي الكريمة
ننزل على الخليط ده بالسمنة وبعد كده الكمية المتبقية من صوص الشيكولاتة
بعد كده بننزل عليه الدقيق والبيكنج باودر
ولو لقيتي الكيكة مش مدياكي القوام اللي انتي متعودة عليه وبتحبية ممكن تزودي الدقيق شوية
ادهني الصينية بالزبدة ورشي عليها الدقيق وصبي عليهاالكيكة
دخليها الفرن وتكوني مسخناه من قبلها وتسيبيه على أعلى درجة حرارة عندك لمدة عشر دقائق
وبعد كده تهدي عليها النار
بعد كده نطلع مج الصوص من الفريزر


بقطع الحروف والأجناب والوش بتاع الكيك علشان تشرب الصوص ومايكونوش ناشفين
حتحسه انها مفروله شويه ليه بقي عشان قطعنها وهي سخنه احنا نسبها شويه لحد متبرد
بعد كده نقسمها لقسمين وتدهنيها بالصوص
على فكرة الصوص ده مابيتصبش ده بيكون تقيل وانتي بتدهنيه على الكيكة بالمعلقة
بعد كده نحط النصف التاني من الكيك بعد كده بتقطعيها مستطيلات زي الجاتو
وممكن نرش عليها بندق مبشور
وتقدم
Categories: