Lebanese Chicken and Potatoes

No Comments


Lebanese Chicken and Potatoes
الدجاج والبطاطس اللبنانية

Serving Size : 6person
تكفى : 6 أشخاص

Preparation Time : 15 min
وقت التحضير : 15 دقيقة

Cook time : 35 min
وقت الطهى : 35 دقيقة

COST : medium cost
التكلفة : متوسط التكلفه

The nutritional information
المعلومات الغذائية

Calories: 592 السعرات الحرارية : 592
Total Fat: 30.5g اجمالى الدهون : 30.5 جرام
Sodium: 145mg صوديوم : 145 ملى جرام
Total Carbs: 53.9g اجمالى الكربوهيدرات : 53.9 جرام
Dietary Fiber: 6.5g الالياف الغذائية : 6.5 جرام
Protein: 26.7g بروتين : 26.7 جرام
Potassium 1436mg بوتاسيوم : 1436 ملى جرام
Sugars 3.2g سكريات : 3.2 جرام
Vitamin A 2 % فيتامين أ: 2%
Vitamin C 126 % فيتامين سى : 126%
Calcium 6 % كالسيوم : 6%
Iron 34 % حديد : 34%
Vitamin B6 74 % فيتامين ب6 : 74%
Magnesium 31 % ماغنسيوم : 31%
Folate 31 % حمض الفوليك : 31%

Measure ingredients
المكونات المقياس

• 8 cut up chicken pieces (ghidini chef knife)
و 8 قطع قطع دجاج بواسطة سكين جيدينى

• 8 medium potatoes, peeled and quartered (ghidini potato peeler)
و 8 متوسطة حبات بطاطس مقشرة ومقطعة بواسطة مقشرة جيدينى

• salt to taste
• ملح حسب الذوق

• ground white pepper to taste
• فلفل ابيض مطحون حسب الذوق

• 4 cloves garlic, crushed (ghidini garlic press)
و 4 فصوص ثوم مفروم - بأستخدام مفرمة جيدينى

• 1/2 cup extra virgin olive oil ( ghidini measuring cup)
و 1/2 كوب زيت زيتون بكر - بأستخدام مكيال جيدينى

• 1 cup fresh lemon juice (ghidini lemon press)
و 1 كوب عصير ليمون طازج - بأستخدام عصارة الليمون لجيدينى

Directions
التعليمات

1. Preheat oven to 425 degrees F (220 degrees C)
يسخن الفرن لدرجة حرارة 425 فهرنهايت - 220 درجة حرارية

2. Place chicken and potatoes in ghidini non-stick ROUND OVEN PAN.
Season generously with salt and white pepper.
يتم وضع الدجاج والبطاطس معا فى صينية جيديني الدائرية مقاس 22 ويتم وضع الملح والفلفل الابيض

3. In GHIDINI STAINLESS BOWL , stir together garlic, olive oil, and lemon juice
USING GHIDINI WHISKS.
Pour over chicken and potatoes. Cover dish with foil.
فى وعاء جيدينى الاستانلس ستيل الغير قابل للصدأ يتم مزج الثوم والزيت وعصير الليمون بواسطة مضرب جيدينى
ويسكب المزيج فوق البطاطس والدجاج ويغطى بالورق الالومنيوم

4. Bake in preheated oven for 30 minutes.
Remove foil, increase heat to 475 degrees F (245 degrees C),
and cook until chicken and potatoes are golden, about 30 minutes.
يتم الطهى بداخل الفرن لمدة 30 دقيقة تقريبا ثم ينزع الورق الالومنيوم
ويتم زيادة درجة الحرارة الى 475 درجة فهرنهايت - 245 درجة حرارية
وتطهى حتى يصبح الدجاج والبطاطس ذات لون ذهبى
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment