Lubia Polo (Green Bean Rice)

No Comments

Lubia Polo (Green Bean Rice)
ارز بالفاصوليا الخضراء

SERVE : 6
تكفى : 6 اشخاص

Prep Time:20 Min
وقت التحضير : 20 دقيقة

Cook Time:1 Hr 10 Min
وقت الطهى : 1 ساعة و10 دقائق

Nutritional Information
المعلومات الغذائية

Calories: 676 السعر الحرارى : 676
Total Fat: 28.5g اجمالى الدهون : 28.5 جرام
Cholesterol: 64mg الكوليسترول : 64 ملى جرام
Sodium: 272mg صوديوم : 272 ملى جرام
Total Carbs: 84.8g اجمالى الكربوهيدرات : 84.8 جرام
Dietary Fiber: 4.9g الالياف الغذائية : 4.9 جرام
Protein: 22.1g بروتين : 22.1 جرام
Potassium 540mg بوتاسيوم : 540 ملى جرام
Sugars 4.1g سكر : 4.1 جرام
Vitamin A 14 % فيتامين أ : 14%
Vitamin C 31 % فيتامين سى : 31%
Calcium 8 % كالسيوم : 8%
Iron 36 % * حديد : 36%
Vitamin B6 21 % فيتامين 6 ب : 21%
Magnesium 16 % ماغنسيوم : 16%
Folate 26 % حمض الفوليك : 26%

• Measure ingredient
المكونات المقياس

1 pound ground beef
لحم بقر كيلو

1 large onion, chopped
و 1 كبيرة بصلة مفرومة

1 jalapeno pepper, finely chopped
و 1 فلفل جالابينو مفروم ناعما

2 tablespoons curry powder
و 2 ملعقة سفرة كارى بودرة

5 cups chicken broth
و 5 اكواب مرقة دجاج

1 cup tomato sauce ghidini measuring cup
و 1 كوب عصير طماطم

1 pound fresh green beans, cut into 1 inch pieces
و 1 كيلو فاصوليا خضراء طازجة مقطعة الى نصف بوصة

3 cups uncooked basmati rice, rinsed
و 3 اكواب ارز بسمتى غير مطهى مشطوف

3 tablespoons oil
و 3 ملاعق سفرة زيت


Directions

1. In favola pot over high heat,
brown the ground beef until no pink shows.
Stir in onion and jalapeno,
and cook until tender
Season with curry powder. Stir in chicken broth and tomato sauce.
Bring to a boil, and stir in green beans.
Cook for 15 minutes, or until beans are tender.
فى حلة فافولا وفى درجة حرارة مرتفعة يتم طهى اللحم حتى يختفى اللون الوردى
ويضاف البصل والفلفل ويطهى حتى يطرى ويضاف بودرة الكارى
ويضاف مرق الدجاج وعصير الطماطم حتى الغليان
وتضاف الفاصوليا الخضراء وتطهى على النار لمدة 15 دقيقة او حتى تنضج

2. Stir in rice, and cover pot.
Reduce heat to medium, and cook for 10 to 15 minutes,
or until much of the liquid is absorbed.
(Be careful not to overcook rice at this point or the dish will be mushy;the rice should be firm.)
Remove entire contents to another container, and return pot to the stove.
يضاف الارز وتغطى الحلة وتخفض الحرارة الى المتوسطة
وتطهى لمدة 10 الى 15 دقيقة او حتى يتبخر جزء كبير من السائل
كونى حذرة لا تقومى بأتمام نضج الارز فى هذه المرحلة
والا سيكون الطبق طرى يجب ان يكون الارز متماسك
اقلى المحتوى الى وعاء اخر

3. Heat oil in the bottom of pot over medium heat
(make sure it is a non-stick pot.)
Dump rice mixture back into pot.
Wrap a clean dish towel around the inside of the pot's lid
(the ends of the dish towel will be folded over the edges on top of the lid,)
and put the lid on the pot.
Cook for 35 minutes, without uncovering or stirring.
Remove lid and place a tray on top of the pot, then carefully flip it over.
The rice will hold the shape of pot with a nice crust on top called
سخنى الزيت فى درجة حرارة متوسطة
تاكدى من ان الوعاء غير قابل للألتصاق
اعيدى الارز مرة اخرى الى الوعاء لفى منشفة فى داخل الاناء
ونهاية المنشفة تكون خارج اطراف الحلة من اعلى وضعى الغطاء
واتركيها على النار لمدة 35 دقيقة بدون كشف الغطاء ، ينزع غطاء الحلة
tah digh ثم المنشفة سيكون الارز قد نضج وكون طبقة رقيقة فى الاعلى تسمى
Next PostNewer Post Previous PostOlder Post Home

0 comments:

Post a Comment