التخطي إلى المحتوى الرئيسي

خبز التوست


المقادير

كيلو دقيق
و80 جم سكر
و15 جم خميرة
و20 جم ملح
و10 محسن خبز
و100 زبدة
و50 جم لبن بودره
ماء بارد حسب حاجه العجينه

الطريقه

نضع كيلو الدقيق فى الماكينه والسكر والخميرة والمحسن واللبن البودر والزبدة والماء
ونعجن على سرعه اولى ولمده 3 دقائق
وبعدين على سرعة ثانية لمدة 4 دقائق ونضع الملح
عشان العجينة ما تعملشي عرق
ونعجن لغايه ما العجينة تصبح كتله واحدة
وتنفصل عن وعاء الخلط ونتركها ترتاح لمدة 10 دقائق
ونشكلها فى قالب التوست
ونتركها تخمر 45 دقيقة
ثم تخبز على درجه حرارة 190 ساعه ونصف

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا