ناجتس الفراخ

Posted by Amira Fayed on 2:04 AM with No comments

المقادير

قليل من الكركم
بصلتين مفرومتين
دجاجه مسلوقه و مفرومه
بيضتان مخفوقتان
فلفل اسود مطحون
ربع ملعقة شاي فلفل احمر مطحون
و2 ملعقة طعام طحين
بقسماط
نصف ملعقة شاي فلفل اخضر مفروم
زيت للتحمير
نصف ملعقة شاي ملح


الطريقة

تُفرم البصلتان وتضاف الى الدجاج المفروم
يُضاف اليهما الكركم والفلفل الاخضر والاحمر والاسود والملح والبيض المخفوق
يوضع الخليط في الفريزر لمدة ربع ساعه على الاقل تشكل العجينه على هيئة كرات
وتُغمس في البيض ثم الطحين او البقسماط
وتقُلى في الزيت

وتقدم

**--**--**--**--**--**--**--**

طــــريـقه أخـــــــــــرى


اولا نغسل صدرور الدجاج كويس بالدقيق والملح
وطبعا الكميه اللى تحبيها حسب افراد العائله

ونبدأ بتحضير المكونات

زيت نباتى
ملح
فلفل
مسترده
كاتشب
بصل مبشور
ليمون
بابريكا
جنزبيل بودره
مفيش مقادير معينه = حسب تفضيلك لكميه التوابل

نخلط جميع المكونات

ونضع عليها الصدور المقطعه قطع متوسطه
وتترك 3 ساعات على الاقل لاكتساب النكهه

نبدأ بتحضير البيض والبقسماط والدقيق
ومن الممكن تتبيل البقسماط لو تحبى ونحضره زى البانيه
وبعد كدا نضعها فى الثلاجه ربع ساعه

ونقليها فى زيت غزير

وتقدم مع المكرونه الاسباجتى بالصلصه الحمرا والسلاطه الخضراء بالاعشاب

**--**--**--**--**--**--**--**

طــــريـقه أخـــــــــــرى


المقادير


كيلو صدور فراخ مخلية
بصلة صغيرة مفرومة
نص ملعقه صغيره ثوم مفروم
ملعقه صغيره ملح
نص ملعقه صغيره فلفل اسود
ربع ملعقه صغيره قرفة ناعمة
نص ملعقه صغيره سماق
ثمرة بطاطس متوسطة مقشرة مسلوقة و ومهروسة جيدا
بيضة
زيت للقلى
خلطة بانيه للتغطية
مقادير خلطة البانيه موجودة فى اللينك

هنا

الطريقة

تنقع صدور الفراخ فى ماء و خل لمدة 10 دقائق ثم تشطف و تصفى
تفرم الفراخ و تتبل بالبصل و الثوم و التوابل
تضاف البطاطس المهروسة و البيضة و تعجن جيدا
تغطى و توضع فى الثلاجة لمدة ساعة
توضع قطعة من الفراخ بين ورقتين خبيز و تبطط قليلا
تقطع بقطاعة صغيرة و توضع فى خلطة البانيه
تقلى فى الزيت على نار متوسطة حتى تحمر و تقدم

و بالهنا و الشفا