التخطي إلى المحتوى الرئيسي

دجاج بالخرشوف وصوص المسطرده والثوم



المقادير

عدد 4 صدور دجاج مخليين وبدون جلد أو أي دهون
و5 خرشوف مقطعين إرباع
و2 معلقة صغيرة ثوم مفروم
و¼ كوب كزبرة مفرومة
و1 معلقة كبيرة حبوب فلفل أسود الخضراء المخلله
و1 معلقة كبيرة من سائل حفظ حبوب الفلفل الأسود
عصير ليمونه خضراء
و¼ كوب مرقه دجاج أو خضار قليلة الدسم
و1 معلقة كبيرة مسطرده
و1 معلقة صغيرة جنزبيل طازج مبشور ناعم جداً
و½ معلقة صغيرة بودرة جنزبيل
رشة جوزة الطيب
و½ معلقة صغيرة بودرة ثوم
ملح وفلفل أسود
و2 كيس حراري


الطريقة

نخلط الثوم مع حبوب الفلفل الأسود
مع سائل حبوب الفلفل الاسود
مع عصير الليمونه
مع المرقة مع المسطرده
مع الجنزبيل الفريش مع كل التوابل
ونخلطهم كويس لحد ما يتكون صوص خفيف بس فيه سماكه قليلة
نقطع صدور الدجاج مكعبات متوسطة ونضيف عليها الخرشوف والكزبرة وصوص المسطرده والثوم
نقلب كويس عشان كل قطعة دجاج تتغلف بالصوص
ونقسم كمية الدجاج على 2 كيس حراري ونربط كل واحد فيهم كويس جداً، نفرده في صينية
ونعمل فتحه صغيرة جداً في سطح الكيس عشان نسمح للبخار بالخروج
ونسوي الدجاج في فرن ساخن
بقدم مع رز جاسمين مسلوق أو سلطه خضراء


وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن