بيكاتا الفراخ بالمشروم

Posted by Amira Fayed on 2:17 AM with No comments


المقادير

صدور دجاج مخلية
بصلة - ملح - فلفل - بهارات
عيش الغراب مقطع
معلقه زيت ذرة

كريمه لباني
كوب ماء ونص كوب زبادى
ومعلقة نشا صغيرة واضربيها في الخلاط

الطريقة

نتبل الفراخ بالملح والفلفل والبهارات والبصل لمدة ساعة او اكثر
نضع ملعقة زيت على النار ونحمر فيهم البصل للتشويح قليلا
ثم توضع معاها الفراخ بعد تشويح البصل وتترك على نار هادية
بعد ما تبقى الفراخ لونها ذهبى نشيلها
ونحط المشروم مكانها نحمره لغاية ما يذبل
نحط الكريمة اللبانى ونقلب لغاية ما تغلى وبعدين نحط الفراخ تانى
ممكن نزود شوية مية
نظبط طبعا الملح ونسيبهم يغلوا على النار لغاية الفراخ ما تستوى
طبعا مش كتير لانها متحمرة قبل كدة
خلى بالك الصوص لازم يكون سميك
وتقدم ساخنة وتجمل بالبقدونس المفرى

بالهنا والشفا