التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الأيــــــــــس كريم البيتـــــــــى - بدون ماكينة



المقاديـــــــــــــــر

كيلو لبن
و10 أصفر بيض
ربع كوب عسل جلوكوز
ربع كوب زبدة
كوب وربع سكر
و3 ملعقه كبيره لبن بودرة
ملعقه كبيره محسن أيس كريم بودر
ملعقه كبيره فانيليا
و3 ملعقه كبيره بندق محمص ومجروش
ملعقه ونص كبيره كاكاو خام
و2 كوب فريش كريم مخفوق

الطريقــــــــــــــة

الخليط الأول : باخد نصف كوب من لتر اللبن
وأحط معاه صفار البيض والمحسن والفانيليا والسكر
وبالمضرب السلك أضرب كويس أوى

الخليط الثانى : باخد باقى اللبن فى قدر على النار
ومعاه اللبن البودرة والعسل الجلوكوز والزبدة
حتى يصل إلى درجة الغليان ننزل بيه كسرسوب رفيع جدا على الخليط الأول
مع التقليب على أعلى سرعة حتى يتجانس الخليطين معا

نضع الأيس كريم فى علبه بلاستك مسبوق وضعها بالفريزر
ونضع معه البندق المجروش وتغطى بإحكام وتوضع فى الثلاجة ليلة كاملة
اليوم التالى نخرج الأيس كريم من الثلاجة
ونخلطه مع الفريش الكريم المخفوق
ويدخل الفريزر على الأقل 4 ساعات

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن