التخطي إلى المحتوى الرئيسي

أصابع البطاطس المشوية


المقادير

عدد 3 حبة كبيره بطاطس
ملعقة صغيرة بهارات الكاري
ملعقة صغيرة كزبرة ناعمة
ملعقة صغيرة بابريكا
ربع ملعقة صغيرة شطة
ربع ملعقة صغيرة فلفل اسود
ملعقة صغيرة ملح
ملعقة صغيرة ثوم بودرة
ملعقة صغيرة برش ليمون ناعم
ربع كوب زيت زيتون

الطريقه

سخني الفرن لدرجة حرارة 200 مْ
احضري صينية واسعة قصيرة الحافة
لا تقشري البطاطس اغسليها جيدا باستعمال فرشاة خشنة للتخلص من الأتربة، جففيها
قطعي البطاطس طوليا الى نصفين ثم اقطعي كل نصف الى أربعة اصابع
ضعي البطاطس في الصينية
في طبق صغير ضعي البهارات
الكزبرة، البابريكا، الشطة، الفلفل، الملح، الثوم، برش الليمون وزيت الزيتون
قلبي ليختلط
وزعي خليط البهارات على البطاطس ، قلبي اصابع البطاطس مع بعضها لتتغطى كلها بالبهارات
رتبي اصابع البطاطس بحيث تكون جهة القشرة الى أسفل
لا تغطي الصينية
ادخلي الفرن 25–20 دقيقة الى ان تصبح البطاطس ذهبية اللون ومحمصة
قدميها ساخنة

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا