التخطي إلى المحتوى الرئيسي

الكبسة بقطع الفراخ


المقادير


الرز طبعا - ممكن ارز بسمتى أو أرز مصرى

فراخ انا عملتها هنا بقطع صدور الفراخ
ممكن تتعمل بالفراخ بالعظم
بس تكون
متقطعة قطع علشان تستوى بسرعة

صلصة
طماطم مقطعة قطع ضغيرة
فلفل شرايح
جزر مبشور
بهارات كبسة و ملح و فلفل و سمنة او زبدة
مكعبة مرقة دجاج
بصل مقطع صغير
ممكن اضافة بسلة

الطريقة

اول حاجة حنغسل الرز طبعا و نحضرة
فى الحلة ايلى حنطبخ فيها نحط السمنة و نشوح البصل و بعدين نحط الفراخ
بعدين الفلفل الشرايح و بعدين نحط الجزر المبشور و بعدين الطماطم
المتقشرة و متقطعة صغير و بعدين الصلصة و المكعب المرقة و بعدين البهارات
كلة كدة بالتدريج و نقلبهم تقليبتين لحد لما يتخلطوا كويس و بعدين نضيف مية
انا ضيفت مية علشان مش بحب شوربة الفراخ و كنت ضايفة مكعب مرقة
لو بتحبى باللحمة بحط لها شوربة اللحمة
نسيبهم لحد لما يغلوا كويس و نروح ضايفين الرز و نظبط الملح
نغطى الحلة و نسيب الرز يستوى عادى و لما يتشرب المية نوطى علية
بعد ما نتاكد انها الرز استوى كويس و الفراخ ممكن نقدمها كدة

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن