التخطي إلى المحتوى الرئيسي

قائمة رقم (1) افطار من رمضان

تتكون القائمه من

الديك الرومي
او
الدجاج الملفوف فى الفرن

ارز بالمكسرات
طريقة عمل الكبيبة الشامى
سلطه الفاصوليا البيضاء
عصير عنب
الحلو : حشو ورود القطايف بالقشطة




طريقة طهي الديك الرومي

ينظف و يغسل جيدا الديك الرومى
ويتبل من الداخل بالملح و الفلفل و الكمون و الروز مارى و البهارات ضعيه جانبh لتجهيز الخضروات

الحشوه من الخضروات

يجهز الخضارر زى الجزر و الكوسه و البصل
و زبده سايحه و شويه فلفل مطحون و ملح و كمون و بهارات
نخلطهم على بعض فى طبق و نحط عليها الملح و الفلفل و الكمون و الروز مارى وكل البهارات

نضع جزء من حشوه الخضروات فى الديك الرومى و نقفل رجليه جيداا بالخيط
لف الخيط جيدا حول جسم الديك الرومى واجنحته
و ضع الديك فوق شبكه معدنيه على صينيه الشواء او صنيه تيفال
بهاا باقى الخضروات المجهزه مسبقاا مضاف اليها كوب كبير من الماء
ادهن الديك من الخارج بالزبده المذابه وبباقى الاعشاب و التوابل
تاكد ان جهه الصدر للديك لاسفل
لان الصدر هو اكثر الجزاء التى تحتاج نضج لمده كبيره و حراره اعلى
ودرجه حراره الفرن تكون ساخنه جدا
بعد 45 دقيقه ادهنى الديك بالسوائل الموجوده فى الصينيه
حاولى ان تصلى الى الاماكن المخبأه بين الارجل و الاجنحه
ثم اقلب الديك على جانبه
وضعى ثانيه فى الفرن لمده نصف ساعه طبعا
اضيفى الى الخضروات ماء كلما لاحظت قله الماء
ثم كرر الخطوه السابقه
و ضع الديك على جانبه الاخر مع دهن جسمه من السؤال الموجوده
ثم بعد نصف ساعه اخرى اقلب الديك على ظهره الصدر للجهه العليا
مع دهن الديك من السوائل الموجوده
بعد نصف ساعه اخرى و متابعه دهن الديك بالسوائل
يتم نضج الديك تماماا
نتركه خارج الفرن يبرد لمده نصف ساعه او ساعه
ثم نبدأ بتقطيعه

الخطوه الاولى
قطع الجلد بين الافخاذ بسكين حاميه
الخطوه الثانيه نفصل الفخذ عن الجسم من جهه المفصل
نكرر هذه الخطوه مع الفخذ الثانيه
هكذاا فصلناا الجزء السفلى فى جسم الديك عن الصدر
افصل ايضاا الاجنحه بقطعها بالسكين من المفصل بينها و بين الصدر
الان اقطع الصدر بسكين حامى على عظمه المنتصف
اقطع بالسكين و هى مائله بجوار العظمه من الخارج لتفصل الصدر عن العظمه الصدر
كرر الخطوه من الجهه الاخرى للصدر
الان قطع صدر الديك الرومى الى شرائح طوليه رقيقه بالسكسن العاديه او بالسكين الكهربائى
و مع طبق رز بالمكسرات و الكارى

او بالطريقه دى

الديك الرومى المشوى

الطريقه فى اللينك

هنا





او

الدجاج الملفوف فى الفرن

نحتاج صدور فراخ بانيه متقطعة رفيع علشان تتحشي

طبعا هانتبلها من بالليل وهنستخدم في التتبيلة
مية بصل + ثوم + ملح وفلفل اسود + روز ماري
وزيت زيتون
ونسيبها تبات في التتبيلة
وتاني يوم هانحضر الحشو وهنستخدم له
بصل - فلفل الوان - ثوم - ماشروم
وكله متقطع مكعبات صغيرة
زيت زيتون + كريمة طهي + رز ابيض مستوي
اسهل ما في الاكلة دي انك هاتتبلي الفرخة قبلها بيوم
وتعملي الرز وكله يعني علشان تنجزي في الوقت + ملح وفلفل وشطة

الاول هانحط شوية زيت زيتون في الطاسة او الحلة
ونشوح فيها الماشروم مع البصل والثوم تقليبتين كدة ونحط عليهم الارز
شوية تشويح بسيط كدة و نحط الفلفل الالوان
ونشوح شوية كمان وبعدين نحط حوالي 5 او 4 معالق من كريمة الطهي
طبعا لازم الرز يبقي مفلفل كدة وحلو مش معجن علشان كتر التشويح فيه مايعجنوش اكتر

كدة الحشو يبقي جاهز
هانسيبه بقي يهدأ شوية
وبعدين هانقطع ورق الفويل قطع مستطيلة كدة
ونحط علي كل قطعة قطعة فراخ
بعد ما نكون شيلنا شوية من الروز ماري اللي عليها علشان مايبقاش كتير
ونحشيها بكمية رز بسيطة زي كدة
ونلفها في الفويل
نرص الفراخ في صينيه وندخلها الفرن وهو سخن
ولما تطلع هانفكها من الفويل ونسيبها تهدأ شوية ونحمرها في السمنة






ارز بالمكسرات

المقادير

عدد 2 كوب أرز مصرى
مكسرات (بندق و لوز) و زبيب
و3 نصف كوب ماء
ملح
و3 ملاعق كبيرة سمنة

الطريقه

يوضع السمن على النار حتى يسيح و يسخن
ثم نحمر فيه الزبيب حتى ينتفخ و ننتشله بسرعة جداً
ثم نضيف المكسرات و نحمرها حتى يتغير لونها
و ننشلها من السمن بسرعة
ثم نضيف الأرز المغسول قبل بدء العمل مباشرة
و هذه اهم خطوة لانك لابد تظلى تقلبيه باستمرار على النار لمدة حوالى 10 - 15 دقيقة
حتى يأخذ اللون البنى
ثم نضيف الماء والملح بحذر لانه سيخرج كمية كبيرة من البخار عند اول اضافة للماء
ونغطيه حتى يشرب معظم الماء ثم نوطى النار على الآخر
ونتركه على نار هادئة حتى ينضج لمدة حوالى نصف ساعة
وقبل ان ينضج بقليل نضيف عليه المكسرات و الزبيب




طريقة عمل الكبيبة الشامى

المقادير

كأس برغل
صدر دجاج
بطاطسة مسلوقة
بصل صغير
نص كأس ماء
مكعب ماجي أصفر
بهارات
ملح

الحشوة

بصل مقطع قطع صغيرة
صدر الدجاج مفروم
صنوبر

طريقة الحشوة

يحمس البصل ويضاف إليه الدجاج
ويوضع بهارات وملح
ويحمص الصنوبر ويوضع عليه
طريقة الكبة
يغلى الماء ويوضع عليه مكعب الماجي
يغسل البرغل
ثم نضع الماء المغلي على البرغل
ويترك مدة ساعة تقريباً
نضع بالخلاط دجاج مع البصل ويفرم
ثم يوضع عليه البرغل والبطاطس المسلوق
ويوضع عليه بهارات وملح ويخلط بالخلاط
ثم يكوّر كور صغيرة ويوضع بداخلها الحشوة
وتغلق جيداً وتشكل على شكل الكبة المعروف
تصف بصينية وتوضع بالفريزر
بعد تجمدها تقلى بزيت حار
يصف ويرتب فى الطبق
ويقدم




سلطه الفاصوليا البيضاء

المقادير

فنجان من الفاصوليا البيضاء
نص فنجان من البقدونس المفروم
و2 حبة بصل متوسطة الحجم
و3 ملعقة من عصير الليمون
و4 ملعقة من زيت الذرة
ملح وفلفل

الطريقة

تخلط المقادير السابقة
وتجمل بورقة بقدونس في المنتصف
وتقدم باردة في طبق التقديم





عصير عنب

المكونات

عنقود من العنب الاحمر
و2 كوب من الماء البارد
و3 ملاعق من السكر حسب الرغبة

الطريقه

توضع حبات العنب الاحمرفي الخلاط الكهربائي
ويضاف الماء والسكر ويخلط المزيج جيدا
ثم يصفى المزيج ويوضع بالثلاجه ليبرد
ويقدم





حشو ورود القطايف بالقشطة

المقادير

قطايف 12 قطعة صغيرة
قشطة 12 ملعقة طعام
زهر ليمون
فستق حلبي مطحون للزينة

الطريقة

تلف قطعتان من القطايف على بعضهما
وتبرمان معاً للحصول على شكل وردة
يضغط عليهما جيداً للصقهما ببعضهما
ثم توضع كل وردة قطايف في طبق التقديم
وتحشى بمقدار ملعقة طعام من القشطة الجاهزة
تزين كل وردة بالفستق الحلبي وزهر الليمون وتقدم مع قطر السكر
او ممكن تبدلى بدل القشطه كاستر

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا