التخطي إلى المحتوى الرئيسي

مكعبات اللحم بصوص الكريمة والخضراوات


المقادير

كيس خرشوف مقطّعة مكعبات
كيلو لحمة بتلو مقطّعة مكعبات صغيرة
فنجان كزبرة خضراء مفرومة
وحدة جزر مقطّعة حلقات
و2 فص ثوم مفروم
و2 ملعقة كبيرة زبدة
و1 ملعقة كبيرة زيت
و2 بصلة مفرومة
و2 عود كرفس
عصير ليمون
كوب كريمة
ملح وفلفل
ورق لورو


طريقة التحضير

شوّحي اللحمة مع البصلة في ملعقة زبدة على النار
ومعاها الكرفس والكرات وورق اللورو
ثم ضيفي عليهم كمية مناسبة من الماء
واتركى اللحمة تتسلق فيها وتعمل شوربة
مع تتبيلها بالملح والفلفل
ثم صفّي الشوربة واتركيها جانبا
احضرى مقلاة
وشوّحي فيها بصلة مفرومة مع الثوم في ملعقة زبدة وملعقة الزيت
ثم يضاف عليهم الخرشوف والجزر وقلّبيهم
ثم ضيفي عليهم الشوربة ثم صفيهم
ثم قومى بإضافة اللحمة والكريمة، وقلّبيهم على النار
حتى تتجانس المكونات مع بعض والصوص أصبح تقيل بعض الشئ
واذا كان الصوص خفيف ممكن تدوّبي القليل من الدقيق في الماء
وتضيفيها على الخليط مع التقليب حتى تصلى للسُمك المفضل
ويقدم الطبق مع عصير ليمون

وبالصحة والهنا


إقتراح التقديم

قدمى مكعبات اللحم بصوص الكريمة والخضراوات
و شرائح الخبزةالمحمص
و سلطة المكرونة بالخضار

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا