التخطي إلى المحتوى الرئيسي

شيش كباب باللحمة او الفراخ





المقادير

لحم بتلو او ضانى مقطع مكعبات
مقدار 9حبات طماطم صغيرة جدا
فلفل اخضر+ 5حبات بصل صغيرة

مقادير تتبيلة اللحم

ملح
فلفل
زيت
عصير بصل
بقدونس
زعتر
ثوم
و2 معلقة خل
اسياخ للشوى

الطريقة

نضع مكعبات اللحم فى اناء به التتبيلة السابقة
ونتركها لمدة 4 ساعات لكى تتبل جيدا
وبعد كده نأتى باللحم المتبل ونضعه فى اسياخ الشواء
مع البصل والفلفل المقطع مع الطماطم الصغيرة

ملحوظة

نبدا بوضع اللحم في الاسياخ ثم الطماطم ثم البصل ثم الفلفل
وبعد كده نضعها على الجريل او الشواية لغاية ما تستوى
ونقدمها مع البقدونس
مدة الطهى من 20 الى 25 دقيقة
شيش كباب الفراخ نفس الطريقة السابقة
بس بنزود على التتبيلة 2 معلقة عصير طماطم

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا