التخطي إلى المحتوى الرئيسي

كريب بالشيكولاتة والكريمة



اولا لتحضير العجينة

نحضر كوب وربع لبن
كوب دقيق
معلقة كاكاو
و2 بيض
رشة فانيليا
معلقة صغير سكر بودر

الطريقه

نخلط الخليط ونتركة فى التلاجة لمدة نص ساعة
ثم نحضر مقلاة تيفال وندهنها بمادة دهنية
ونضع كمية عالطاسة ونوزعها جيدا ونتركها دقيقة
ثم نقلها ونتركها دقيقة اخرى وهكذا حتى تنتهى الكمية

نحضر الحشو وهو كريم شانتة وعلية ساور كريم او كريمة لبانى ومعلقة سكر بودر
ونخلط ونحضر قطع فراولة والهيرشى صوص وهو صوص شيكولاتة
او ممكن نقوم بعمل حمام مائى لشيكولاتة جلاكسى بدل الهيرشى صوص
نبدء فى حشو الكريب بالكريمة وعليها قطع الفراولة
ثم القليلة من صوص الشيكولاتة ونلف
وتزين كمان موضح بالصور وتقدم

وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا