التخطي إلى المحتوى الرئيسي

فراخ علي الطريقة المكسيكية


المقادير

كيلو ونصف صدور دجاج
طماطم بيوريه
فلفل أحمر وأخضر وأصفر
و‏3‏ بصلة مفرية
و‏2‏ فص ثوم مهروس
حزمة كسبرة خضراء مقطعة صغيرة
ملح
فلفل
شطة‏ - ‏ حسب الاختيار‏

الطريقه

نتبل الفراخ بالملح والفلفل والشطة ثم نقطع شرائح بالعرض‏
نضع ملعقتين زيت في الطاسة وأشوح الفراخ حتي يصير لونها ذهبيا‏ - 10‏ دقائق‏
تنشل الفراخ من الطاسة ونضع ملعقة زيت أخري ثم نضع البصل المفري والثوم ويقلب حتي يذبل ثم نضع الطماطم البوريه وتقلب ثم الفلفل الألوان المقطع مكعبات ثم نضيف الكسبرة الخضراء المقطعة‏
ويقلب ويترك علي النار مدة‏(5‏ دقائق‏)‏ ثم
يصب في طبق بايركس وندخله الفرن لمدة‏10‏ دقائق
يمكن تبديل الفراخ باللحم البتلو وبالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا