التخطي إلى المحتوى الرئيسي

تورتة الشيكولاتة بالكريمة والخوخ



المقادير

عدد 5 بيضات
فانيليا
كوب سكر بودرة
كوب دقيق
معلقتين كاكاو خام كبار
ملعقة كبيرة بكنج بودر
علبة كمبوت خوخ انصاف
و6 اكياس كريم شانتيه - انا استخدمت دريم ويب
او ممكن علبة كريمة خفق 500 جم ونضربها مع كوب ونص سكر بودرة
شيكولاتة خام مبشورة

الطريقة

اولا الكيكة الاسفنجية

نضرب السكر مع البيض لحد ما يبقوا زى الكريمة
وبعدين ننخل الدقيقوالكاكاو والبكنج بودر
ونضيفهم على البيض والسكر بالتدريج ونقلب برفق بالمعلقة
و نكون مسخنين الفرن
وندهن الصينية مقاس 26 او 24 بالزبدة ونرش عليها كاكاو بدل الدقيق
عشان تدى اللون الغامق الحلو او ممكن بدل الكاكاو
نحط ورق زبدة بس ندهنه بالزبدة برده
ونحطها 40 دقيقة فى فرن متوسط 180 درجة ونسيبها تبرد
والاحسن نعملها قبلها بليلة ونقسمها من النص وممكن نقسمها 3 وحدات
ونسقيها بالشراب الموجود فى علبة الخوخ بالفرشة يعنى
ما نغرقهاش يادوب بس نرشها بيه وبعدين نحشيها بالكريمة من النص
ونحط عليها كمبوت الخوخ ونحط طبقة الكيك التانية
وبعدين نغطى الكيكة بالكريمة وبعدين اجيب الخوخ
واشكله على شكل قلوب بالقطاعات وازوقها بالكريمة
ومن الجنب اغطيها بالشيكولاتة المبشورة
وبالهنا‬

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا