التخطي إلى المحتوى الرئيسي

نصائح لضمان نجاح الكنافة


بمناسبة شهر رمضان الكريم هقدم لحضراتكم اهم النصائح والاسباب لنجاح الكنافه بالتفصيل

( الكنافه )
بالنسبه للكنافه اى نوع ممكن نستخدمه طبعا كنافه
حتى لو نوعية الكنافه مش كويسه ما فى مشكله
المهم ما تكنش متماسكه كتله واحده
لانها لو متماسكه كتله واحده تبقى مش كنافه

(السمنه )
هناك انواع كتير من السمنه ويستحسن تكون سمن بلدى
او اى نوع تفضليه ما فى مشكله ولو ممكن كمان بالزيت

(سكر بودره وفانليا سائله)
من اهم الاشياء لان السكر بيخلى الكنافه بعد ما تستوى متماسكه
ولونها يكون ذهبى رائع والفانليا السائله
لما بتدخل الفرن بتذيد ريحتها وبتكون الكنافه لها رائحه ممتاااااازه

( كريم الحشو)
طريقته مثل المهلبيه ويستحسن لا نضيف له السكر
حتى لا تصبح الكنافه ثقيله على المعده
لكل كيلو حليب 70 جرام نشا
لما يغلى الحليب ندوب النشا فى كوب ماء
ونضيفه للحليب مع التقليب جيدا وتترك لتبرد
قبل ما نقوم بحشو الكنافه بيها نضيف قليل من السمنه السايحه
هتعطيها طعم حلو وتجعلها ناعمه اثناء الاكل

(الشربات او الشيره او القطر)
شربات الكنافه بيكون اتقل من شربات البسبوسه
مقداره بيكون ..... كوب ماء+ كوب ونص سكر+ نص ليمونه مقطعه + نص معلقة فانليا
اهم شيء فى الشربات ان الشربات بعد الغليان بثلاث دقائق فقط تنزليه من على النار لسببين
اولا حتى لا يتغير لونه وطعمه مع الغليان الكتير
ثانيا لو غلى اكثر من الازم بيعمل حموضه فى المعده وحرقان بالصدر

(التقديم)
اثناء خروج الكنافه من الفرن بعد التسويه
هزى الصينيه علشان تحركى الكنافه
لو فى اى حاجه لذقه فى قاع الصينيه
وبعدين اسقيها بالشربات
ومش مهم الشربات ساخن او بارد ده كان زمان انما دلوقتى عادى
المهم انك ما تقلبيش الكنافه الا لما تتاكدى انها بردت تماما
وبسكينه لفى حول احرف الصينيه من الداخل قبل ما تقلبيها
ولما تقلبيها اصبرى عليها ما ترفعى الصينيه
الا لما تتاكدى انها نزلت على طبق التقديم
بالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا