التخطي إلى المحتوى الرئيسي

التغطية بالسكر الملكي


التغطية بالسكر الملكي
Royal Icing

وهي تستخدم في التغليف
وتعتمد في الأساس على السكر البودرة وبياض البيض وبيخفقوا مع بعض
وبتقدري تتحكمي في قوامه من خلال إضافة الماء إذا بتحبيه خفيف أو بتزودي سكر بودرة إذا جبيتي تزيدي من غلظة القوام
في وصفات بتستخدم بوردة الميرانج لكنها مش أساسية
الحلو في هذه التغليفة إنها بتجمد وبتعطيكِ فرصة تعملي منها طبقات فوق بعض
وممكن تلونيها بأي لون بيعجبِك
لكن .. بشكل عام لا يُنصح كتير باستخدامها في الكيك .. لأنها بتجمد كتير .. واستخداماتها أكبر في البسكويت
ممكن تعملي وحدات على ورق الزبدة وتستنيها لحد ما تجمد تماماً وهي عن تجربة بتجمد بشكل ممتاز وبتزيني فيها الكيكة
وغالباً .. بتستخدم لتغطية وجه الكيكة بطريقة جذابة
وتتم بدهن طبقة من التغليفة البيضاء أو أي لون ويتم عمل خطوط عليها (قبل ما تجمد) بلون آخر
بتمرري عود أسنان أو سكين باتجاهات متعاكسة لتحصلي على الشكل التالي
وهذه الطريقة ليست حصراً على هذه التغليفة فقط وإنما أي تغليف بتكون طرية وتصلح لعمل هذه الحركة


المقادير

بياض 3 بيضات
و5 أكواب سكر بودرة
ماء - حسب الرغبة إذا حبيتي تخففي القوام

الطريقه

بتخفقي البياض لحد ما يغلظ وبعدين بتضيفي السكر البودرة بالتدريج وتستمري في الخفق لحد ما يتجانس الخليط

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا