التخطي إلى المحتوى الرئيسي

فراخ محشية أرز بالكبد والقوانص



المقادير

فرخة حجمها متوسط إلى كبيرة كامله مش متقطعه عشان نحشيها
و2 طماطم حجمهم وسط

للحشو وعمل الأرز

المقادير

عدد 2 ونصف كوب أرز
بصلتين حجمهم كبير
ملح وفلفل أسود
ملعقتين سمن أو زيت ويفضل زيت

الطريقه

أول حاجه هنبتدي بعمل الأرز للحشو
نحط الحلة على النار وفيها الكبده تتشوح حاجه بسيطه
وبعدين نضرب البصلتين في الخلاط
ونحطهم على الكبدة ونحط عليهم ملعقتين زيت وملح وفلفل أسود حسب الحاجه
نقلب البصل لحد ما يصفر شوية
بعد ما البصل يدبل نحط عليه الأرز شوية ميه بس مش كتير
عشان مش عايزينه يستوي أوي عشان لسه هيكمل سوى لما الفراخ تتسلق في الشوربة
و بعد ما الأرز استوى نص سوى نجيب الفراخ ونحشيها بالأرز ونقفلها بالخل أو ممكن بفتلة وأبرة على حسب المتوفر
ومننساش اننا نحشي كمان منظقة الرقبة وده شكلها بعد الحشو
وبعدين ضربت الطماطميتين في الخلاط وحطيت عليهم ملح وفلفل أسود وحطيت الطماطم على الفراخ
ونجيب صاج أو صينية ونحط فيها الفراخ ونحط الفراخ في الفرن وده شكلها
وبعد ما نطلعها من الفرن
نضعها فالسرفيس وتزيين بالشبسى

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن