التخطي إلى المحتوى الرئيسي

فراخ مشوية بزبدة الليمون والاعشاب



المقادير

دجاجة متوسطة
كوب زبدة
و2 ملعقة عصير ليمون
و1 بشر ليمون
و2 ملعقة زعتر
و2 ملعقة طرخون او مرمرية
و2 ليمون معصفر متقطع
ملح وفلفل
يقدم مع بطاطس مشوية بالاعشاب

طريقة التحضير

نحضر الزعتر والروزمارى والمرمرية وبشر الليمون والليمون المعصفر
وافرمهم بالخلاط ثم اضيف عصير الليمون والملح والفلفل وانضيف الزبدة قطعة قطعه حتى يتجانس الخليط
ثم نضعه فى بولة
واحضر الفرخه واضع بداخلها الملح والفلفل
ثم اعمل فرق بين اللحم والجلد بصباعى ونضع بداخله الخليط السابق
ثم اربط رجول الفرخه فى بعض
واحضر صينيه فيها جزر وكرفس وروزمارى وقلقل من الماء واضع فيها الفرخه
واخيرا تدخل الفرخه الفرن ونتركها حتى تطه
بالهنا والشفا

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا