التخطي إلى المحتوى الرئيسي

دجاج محشي بالفرن


المقادير

دجاجة
حسب الرغبة كمية من الخضار للحشو
ممكن (بطاطا -بصل -ذرة -جزر) مقطع مكعبات وسط
بهارات حسب الرغبة
كمون - ملح - فلفل اسود - رشة زعتر - ماجي -ب هارات دجاج
قرفة - كركم - كسري ورقة غار - ممكن كزبرة ناشفة
ملعقه صلصة - شوي خل - سمسم - زيت زيتون

الطريقة

اخلطي كل البهارات وبهري الدجاج
بهري الخضار المقطع بكمية من البهارات
احشي الدجاجة وادهنيها بالصلصة والخل وزيت الزيتون
ورشي سمسم على الوجه
ضعيها بكيس حراري الخاص بالفرن وضعيها بفرن حامي ثم هدي الحرارة
لدرجة هادية تاخد حوالي ساعة بالفرن بتلاقيها محمرة وجاهزة
احيانا انا مابلاقيها حمرت رغم استوائها بقطع الكيس من اعلى وبحمرها
واعطيها نكهة الفحمة
قدمتها مع ارز ملون
ملاحظة ممكن تاخدي من الماء المتجمع بالكيس الحراري وتطبخي فيه
الرز بيعطيه طعم مميز

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن