التخطي إلى المحتوى الرئيسي

زبدة الفول السودانى




حابة تعملى صنف من ضمن مكوناته زبدة الفول السودانى
وما لقيتى عندك أو صعب تلاقيها بالمحلات بالبلد اللى انتى فيها
مافيش مشكلة
اعمليها انتى بالبيت

المقادير

كوب فول سوداني غير محمص أو ممكن محمص جاهز بس غير مملح
ملعقة زيت
رشة ملح
ولو تحبيه حلو ضيفي ملعقتين شيرة او عسل حسب ماتحبي

الطريقة

إذ كان الفول غير محمص بتحمصيه انتى بالفرن على درجة 170 مئوية حتى يحمر
و هو سخن نضعه في المطحنة ونخلط
بالاول بيتحول لمجروش وشوية شوية ينعم
مع الاستمرار بالطحن هتلاحظو الزيت بيخرج من الفول
وكلما استمريتي بينعم وبيطلع كل الزيوت اللي فيه
تضيفي الزيت والملح أو العسل
ولو تحبيه خشن طلعيه ولو تحبيه ناعم خليه دقيقة زيادة
وبالنهاية احلى زبدة فول سوداني تحصلي عليها

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا