التخطي إلى المحتوى الرئيسي

دجاج تبنياكي



المقادير

صدور دجاج مقطعة شرايح
فلفل رومي أخضر شرايح
بصل مقطع شرايح
بصل أخضر مفروم
ثوم مفروم
زنجبيل طري مبشور
جزر مقطع شرايح مايلة
خيار مقطع شرايح مايلة
دقيق
ملح
ملح صيني - أجينو موتو
ملعقتين صغيرة نشا مذوبة في كوب ماء

تتبيلة الدجاج

صويا صوص
خل
شوية ملح
شوية سكر

الصوص

ملعقتين صويا صوص المعتدله
ملعقتين خل
ملعقة صلصه طماطم
ملعقتين كاتشب
ملعقة سكر

الطريقة

نتبل الدجاج بالصويا صوص والخل والملح والسكر ونتركه بالثلاجة ساعة
ثم نقلبه في الدقيق
نحط الزيت على النار حتى يحمى ،، ثم نضيف البصل والثوم والزنجبيل
بعدين نضيف باقي الخضار ( ماعدا البصل الأخضر ) ونقلب
نضيف الدجاج والصوص المجهز مسبقا ،، ونقلبه حتى يستوي
ثم النشا المذاب ونقلب حتى يثقل شوي ،، وبعدين البصل الأخضر والملح العادي والملح الصيني أجينو موتو
بالنسبة لي حبيت أزود صويا صوص
فيه ناس يستخدموا الكاتشب الأسود للأكلات الصينية .. ويطلع روعة

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا