التخطي إلى المحتوى الرئيسي

اللحم الحار مع البرتقال




المقادير

زيت ملعقتين كبار
و750 جم ستيك مقطع لشرايح رفيعه
ربع كوب من قشر البرتقال
فص ثوم
نص ملعقه صغيره زنجبيل مطحون
ملعقتين كبار نشاء الذره
كوب من مرقه اللحم
ربع كوب صويا صوص
ربع كوب عصير ليمون
ربع كوب من مربى البرتقال
نص ملعقه صغيره من الفلفل الاحمر الحار

الطريقة

نسخن الزيت في مقلاه كبيره وبعدين نضيف نص اللحم
واقلبه لحد ما يتحمر شويه
وبعدين نطلعه ونحطه فى طبق ونضيف باقي اللحم
ونفس الطريقه نسوى الباقر وبعدين نرجع اللحم كله للمقلاه
ويقلب معه قشر البرتقال والثوم والزنجبيل
ويحمر الخليط لمده دقيقه الى دقيقتين

وفي وعاء متوسط نخلط دقيق الذره مع المرق اللحم والصويا صوص والعصير الليمون
والمربى والفلفل الحار وبعدين نصبه على الخليط ويقلب باستمرا
ونخليه يغلي على نار متوسطه لحد ما يتسبك مع بعض

طريقه الأرز الابيض

نغسل الأرز ونصفيه
ونحط على النار حله وشويه زيت وممكن زبده
ولما يسخن الزيت نضيف الأرز ونقلبه شويه
وبعدين نضيف الميه السخنه والملح وعود قرفه للنكهه وممكن حبه هيل للى يحب
نغطى الأرز ونسيبه لمده من 7 إلى 10 دقايق على نار عاليه
بعدين نقلل النار خالص على الأرز
من غير ما نفتح الغطاء
بعد حوالى ربع ساعه نفتح الغطاء ونقلب الأرز

ويقدم الأرز مع اللحم

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

بديل الليمون الأسود في الكبسة

شريحتين ليمون طازج مع الطبخ

بديل صوص الديمى جلاس

صوص الديمى جلاس هو من اهم الصوصات المستخده فى المطبخ الحديث ويستخدم فى اغلب الاحوال فى الفنادق الخمس نجوم المقادير عظم بتلو 2 كيلو بصل 1 كيلو كرفس1/4 كيلو كرات 1/4 كيلو جزر 1/2 كيلو صلصله طمام 1/2 معلقه كبيره اختيارى طماطم فرش 1/4 كيلو اختياري و100 جرام دقيق قليل من الزنجبيل حوالى ربع ملعقة وبعضا من القرفة والبقدونس وورق اللورى و1/2 معلقة عسل ابيض كبيرة ومعاها 1/2 معلقة اخرى من معجون طماطم وطبعا ملح وفلفل او يمكن اضافتهم فى النهاية و2 ليتر مياه الطريقة نضع عظام البتلو فى الفرن حتى تأخد اللوت البنى نسخن حله كبيره لدرجه حراره عاليه ثم نضع بعد ذلك الخضروات فيماعدا صلصه الطماطم و الطماطم و الدقيق يقلب العظام و الخضار حتى تصبح لونه بنى غامق ونحرص على الا يحرق ثم نضع قليل من الماء ونزيل ارضيه الحله ونستمر فى التقليب حتى يصبح لونه بنى غامق ثم نضع صلصه الطماطم ونستمر فى التقليب الوقت غير محدود حسب الحراره ثم اخر شئ نضع الدقيق ومياه ساخنه او بيون ( شوربة ويستمر الغليان على نار هادئه من 4 الى 8 ساعات ويصفى ويوضع فى الثلاجه ويستخدم فى اغلب الصوصات البنيه وهذا اساس لها واستعمليها مع اى صنف من اصن

حورية المطبخ - تارت الارز

المقادير والطريقه بالفيديو للتحميل من هـنـا