المقادير
زيت ملعقتين كبار
و750 جم ستيك مقطع لشرايح رفيعه
ربع كوب من قشر البرتقال
فص ثوم
نص ملعقه صغيره زنجبيل مطحون
ملعقتين كبار نشاء الذره
كوب من مرقه اللحم
ربع كوب صويا صوص
ربع كوب عصير ليمون
ربع كوب من مربى البرتقال
نص ملعقه صغيره من الفلفل الاحمر الحار
الطريقة
نسخن الزيت في مقلاه كبيره وبعدين نضيف نص اللحم
واقلبه لحد ما يتحمر شويه
وبعدين نطلعه ونحطه فى طبق ونضيف باقي اللحم
ونفس الطريقه نسوى الباقر وبعدين نرجع اللحم كله للمقلاه
ويقلب معه قشر البرتقال والثوم والزنجبيل
ويحمر الخليط لمده دقيقه الى دقيقتين
وفي وعاء متوسط نخلط دقيق الذره مع المرق اللحم والصويا صوص والعصير الليمون
والمربى والفلفل الحار وبعدين نصبه على الخليط ويقلب باستمرا
ونخليه يغلي على نار متوسطه لحد ما يتسبك مع بعض
طريقه الأرز الابيض
نغسل الأرز ونصفيه
ونحط على النار حله وشويه زيت وممكن زبده
ولما يسخن الزيت نضيف الأرز ونقلبه شويه
وبعدين نضيف الميه السخنه والملح وعود قرفه للنكهه وممكن حبه هيل للى يحب
نغطى الأرز ونسيبه لمده من 7 إلى 10 دقايق على نار عاليه
بعدين نقلل النار خالص على الأرز
من غير ما نفتح الغطاء
بعد حوالى ربع ساعه نفتح الغطاء ونقلب الأرز
ويقدم الأرز مع اللحم
تعليقات
إرسال تعليق